MITU TONNI KONSPEKTE. Eeldatavat paberikogust on keeruline praegu ennustada, kevadel TPÜs korraldatud nädalasel aktsioonil koguti vanapaberit ligi kaks tonni. Kampaania eesmärk on laiemalt tõsta inimeste teadlikkust metsa säästmisest.

Täna kell 16 toimub TTÜ peamajas Mustamäel diskussioon-arutelu “Säästev Eesti – mida saan ära teha?”.

Arutelu korraldanud TTÜ Säästva arengu klubi on organisatsioon, mis õpetab tulevasi oma erialade spetsialiste juba varakult hoolivalt loodusesse suhtuma.

“Klubi koondab punti inimesi, kes saavad aru, kui oluline on ressursside säästev kasutamine. Igaüks vaatab asja oma eriala vaatenurgast. Meie missioon ongi selle säästva arengu uurimine ja propageerimine.

Vestlusringis osaleb muuhulgas Ülle Vaht, kes käis skandaalimaigulisel säästva arengu konverentsil Lõuna-Aafrikas, kus esines ka Liina Tõnisson. Nii et kuulajail õnnestub seal toimunust lähem ülevaade saada,” tutvustas ürituse üks korraldajatest Aivar Hannolainen.

RATTAMATKAD VIIVAD ÖISESSE KOPLISSE. Peale vanapaberi korjamise ja keskkonnateemadel arutamise propageerivad tudengid veel jalgrattaliiklust.

“Igaks Sügispäevade päevaks oleme korraldanud linnaosa tutvustava rattamatka. Näiteks teisipäeval väntasime paar tundi öises Koplis – kokku tuli üle 60 ratturi ja väga huvitav oli. Selliste sõitude eesmärk on näidata, et rattaga võiks rohkem sõita, ka linnas.

Ühest küljest juhtida linnakodanike ja tudengite tähelepanu sellele, kus rattateed juba olemas on ja teisalt juhtida tähelepanu ka sellele, kus neid ei ole. Teid tehakse küll kogu aeg juurde, aga veel rohkem oleks vaja,” rääkis tudengite keskkonnakaitse ühingu Sorex aktiivne liige Liis Truubon.

Täna viib rattaretk huvilised Lasnamäele, homme Piritale.