JÕUD SELGUB ÕLLEVAATI VEDADES. “Tahame alustada traditsiooni, et igal aastal valitaks tudengite seast tugevaim. Minu poolest võivad ka naised osaleda, aga ma kardan, et meestega konkureerides jääksid nad puhtfüüsiliselt alla, see ei ole mingi tavaline käesurumine,” ütles ürituse korraldaja Marko Kiisa.

Selleaastase rammumehe tiitli võitmiseks on vaja läbi teha viis ala: kõigepealt näidata oma osavust sangpommi käsitlemisel, siis aja peale ZaparoĻetsit lükata. Sirgete kätega ajalehepakkide külgedel hoidmine on võistlusala sel põhjusel, et naised saaksid kindlaks teha, kas võistlev mees ikka poes kotte jaksab tassida.

Paarikümnekiloste õllevaatide tassimine ja palgiga teineteise ringist välja puksimine on viimased kaks ala, mis lõpliku võitja välja selgitavad.

“Auhinnaks saavad osalejad muidugi rammumehele vääriliselt õlut. Ja tiitlivõitja saab veel auhinnaks öö hotellis kahele, et ennast korralikult välja puhata,” rääkis Kiisa. Kõik huvilised saavad end veel kohapeal osalejaks registreerida, üritusel osavõtumaksu ei ole.

Pärast rammukatsumist algab tudengiregatt. Jahtide meeskondadesse võib pääseda iga Sügispäevadest aktiivselt osa võtnud tudeng, tuleb üksnes kohale minna ja soovi avaldada.

Kell 18 saab alguse atraktiivne Uuno jaburate veesõidukite võistlus Pirita silla all. Võistlustulle astuvad originaalsed paatkonnad erinevatest ülikoolidest. Vette lastakse kõik, kes on välja mõelnud mistahes sõiduriista, mis eeldatavasti koos meeskonnaga ka vee peal püsib.

PÄRAMOOTORIGA KÖÖGILAUD. “See on väga humoorikas fantaasiavõistlus. Osalejate arv ega sõiduki vorm ei ole kuidagi piiratud, meeskonnas on oldud üksi ja ka paarikümnekesi. Varem on veesõidukite võistlusest osa võetud näiteks tagurpidi pööratud ja päramootoriga varustatud köögilaual, seakünas, traktoris, erinevatest autodest rääkimata. Suvise võistluse võitis ära aga vee peal püsinud miljonipeldik,” rääkis Magnus Pruul Uuno raadiost.