Poolenisti nomenklatuursetel tegijatel polnud julgust ega ka vajadust demokraatiat ja vabadust nõuda. Sellega tegelesid 1987. aasta augustis hoopis teised inimesed. Need, kes julgesid, kuid kellele veel tänapäevani heidetakse ette võhiklikkust majandusküsimustes.

15 aasta jooksul on Siim Kallas majanduslikes vaadetes kahtlemata Edgar Savisaarest järjekindlam olnud. Õigemini, Kallas kujunes liberaaliks juba 1980. aastate lõpus, Savisaarel on see tee olnud hoopis pikem ega ole veel tänaseni lõpuni käidud.

Palju aastaid on Kallas ja Savisaar olnud majandusküsimustes veriseimad oponendid. Aga märtsis saabub järgmine verstapost – riigikogu valimiste järel selgub, kas kaks erakonnajuhti jõuavad järjekordsele majanduspoliitilisele kokkuleppele või mitte. Sest ilmavaadet võib “peatada” aastaks, mitte neljaks aastaks.

Kallasel on võimaliku kokkuleppe saavutamiseks palju vähem kauplemisruumi kui Savisaarel, sest Kallas on oma poliitilise karjääri selgroo loonud just majandusest ja rahast. Savisaar mitte, mistõttu võib ta senised loosungid palju ohutumalt üle parda visata. Nii, nagu ta kunagi IME järellainetuses lõpuks Kallase krooni kasuks pidi loobuma talongidest ja Moskva-kesksest rahasüsteemist.