TV 3 programmidirektori Jüri Piheli sõnul on ta tulemustega ülimalt rahul. “Alex Lepajõe saade on isegi pisut edukam, kui eelmise aasta septembri “Kahvel”,” ütles Pihel. “”Kes tahab saada miljonäriks?” on aga suure tõenäosusega kommertskanalite originaalsaadetest kõigi aegade kõige kõrgeima reitinguga saade.”

Pihel lisas, et TV 3 konkurendid Kanal 2-st teevad väga tublit tööd ning seetõttu jälgib TV 3, et nende populaarsete saadete kvaliteet ei langeks.

Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme ütles, et kanali juhtkond on samuti reitingutega äärmiselt rahul. “Oleks ülim patt veel millegi üle nuriseda,” ütles Mirme. “Kanal 2 on tõusnud jõuliselt kanaliks number kaks. Vahe juhtiva kanaliga TV 3 on suhteliselt väike.”

Mirme lisas, et Kanal 2 kavatseb tulevikus ise liidripositsioonile tõusta. “Need reitingud on ainult septembri kohta, kus meil mitu uut asja ei olnud veel käivitunudki,” lausus Mirme. “Vahepeal on lisandunud “Rolling Estonians” ning tulevad veel “emt TXTboxing” ja “Tähed muusikas”.”

Mõlema telekanali programmidirektorid nentisid, et riigile kuuluv Eesti Televisioon on neist kaugele maha jäänud. Jüri Pihel ütles, et on ETV-s pettunud ning ootaks ETV-lt enamat. Olle Mirme sõnul on ta imestunud, et ETV ei suuda enam vaatajatele midagi pakkuda.

Eesti Televisiooni juhatuse esimehe Ilmar Raagi sõnul pole ETV madala reitingu puhul midagi imestada.

“ETV teatas aasta algul, et antud eelarve juures tuleb teha karme valikuid,” sõnas Raag. “Prioriteedid langesid loomulikult rahvustelevisiooni nendele ülesannetele, mida erameedia ei tee - kultuur, tõsisem ajakirjandus ja vähemusgruppide teenindamine. Selles mõttes oleme lähemal kui ei kunagi varem kvaliteettelevisioonile. Kui Jüri Homenja ja Arnold Oksmaa on Eestis enim müüdumad artistid, siis on rahustav teada, et meie ei ole Eesti vaadatuim kanal.”

Raag lisas, et TV 3 ja Kanal 2 alustasid programmidega, mille kulud ületavad tulusid. “Kui esialgne turu sissesöötmine läbi saab, siis vähendatakse kulusid ja võetakse kallimaid projekte vähemaks, et tulud-kulud jälle tasakaalu saada,” ütles Raag.