Mõlemad saated on arendusjärgus ning nende pealkirjad ja saatejuhid pole seni veel paika pandud. Samuti on kõne all uus Euroopa Liitu kajastav saatesari, mille avalöögi teeks ETV Brüsseli korrespondent Indrek Treufeldt veel selle aasta sees. Kevadhooajal on kavas ka varem Treufeldti tehtud “Brauseri” laadse “Aktuaalse kaamera” nädalakokkuvõtte ekraanile toomine ja Kanal 2 “60 minuti”-laadne teleajakiri.

Kindlalt on paigas ETV valimisteaegne programm. Alates 20. jaanuarist saavad riigikogusse kandideerivate erakondade esindajad esinemisvõimaluse väitlussaates “Foorum”.

1. märtsil korraldab ETV traditsioonilise erakondade peaministrikandidaatide debati otse-eetris ning 2. märtsi õhtul on eetris “Valimiste ööstuudio”.

Eesti vaadatuim telekanal TV3 teeb oma kavas uuel aastal kaks suuremat muudatust. Algust tehakse tõsieluseriaaliga “Farm”, mida juhib Marko Matvere. TV3 programmidirektor Jüri Pihel ootab sellele suurt edu. “”Robinsonid” on ennast tõestanud, sel on mullusest kaks korda kõrgem reiting,” võrdles Pihel.

Teise suure projektina alustab TV3 seriaaliga “24 tundi”, millel on Piheli kinnitusel täiesti uus vorm ja sisu. “Seriaali iga osa kestab tund aega, kattes samas ka reaalajast ühe tunni,” ütles Pihel. Kokku on 24 osa, mis reaalajas kestavad kokku ööpäeva. “See seriaal on eriti kõva sõna, vahel on ekraanil mitu pilti korraga, peaosatäitja Kiefer Sutherland sai mullu Kuldgloobuse auhinna,” kiitis Jüri Pihel.

Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme märkis, et neil erilisi uudiseid oodata pole. “Kuna hooaeg on alanud Kanal 2-le väga hästi, uued projektid on edukalt käivitunud, siis ei näe me hetkel vajadust suuremateks muudatusteks,” selgitas Mirme. Samas möönis ta väiksemate muudatuste võimalikkust.

Eesti selgelt vaadatuim telekanal on TV3. ETV vaadatavus on viimastel kuudel pidevalt langenud.