Kardinal Bernard Law nõunikud on selle poolt, et taotleda piiskopkonnale pankrotti, ning igale sellisele otsusele peab kardinal heakskiidu andma.

Piiskopkonna pressiesindaja Donna Morrissey sõnas pühapäeval, et pankrotiotsust pole tehtud, kuid iga võimalust kaalutakse. „Iga teade meedias selliste viidetega on spekulatiivne ja enneaegne,“ sõnas ta. „Meie esmane soov on jõuda lahendusele ausalt ja oodatavalt.“

Kui piiskopkond esitab taotluse pankrotiks, peatatakse kõigi piiskopkonna vastu esitatud kohtuasjade käik ning neid asuvad kaitsma uued hagid.

Pankroti taotlemine tähendaks, et piiskopkond tunnistab vastutust, kuid Law ei peaks enam vastama küsimustele kohtueelsete tunnistuste andmisel ning piiskopkonna juristid ei peaks avalikustama enamaid preestrite isikuandmeid hagejate juristidele.

Sel nädalal hakkavad piiskopkonna ja selle endiste ning praeguste preestrite väidetavate vägistamisohvrite juristid avalikustama 65 preestri isikuandmeid.

Umbes pooli ohvreid esindava Robert A. Shermani sõnul on praegu kirikul liiga vara pankrotti taotleda, kuna isegi hagis taotletavat kahjutasu pole teada. Samuti on see vastupidine Law eelmistele avaldustele.