Ilmar Raag märkis eelarvet kommenteerides, et ringhäälingunõukogu ja ETV on astunud ühte jalga. “Aga meie jaoks mängiti mäng maha teatavasti riigikogus, kus ringhäälingunõukogu ja kultuuriministeeriumi ettepanekuid telejaama rahastamiseks ei arvestatud,” lisas ta.

ETV ekraanile lisandub märtsis kaks ajakirjanduslikku saadet ning uute Eesti lauljate avastamise sari “Kaks takti ette”. “Sellega on meil uute saadete ring selleks aastaks täis,” märkis Raag. “Sügis tuleb taas suhteliselt lahja.”

##Saated kaovad. Sügisel ei jätka praeguse seisuga näiteks meelelahutussaated “Bingo loto”, teatrite võistlus “Bläkkpoks” ning poliitikute pilasari “Pehmed ja karvased”.

“Raha pole ka sügisel uue kvaliteetse meelelahutuse eetrisse toomiseks ning on üpris selge, et ETV vaadatavus on sellisel juhul veelgi halvem kui läinud sügisel,” lausus ETV peadirektor.

Omatulu teenib ETV tootmisteenusest ja ruumide rendist. Reklaami otsustas parlament möödunud aastal seadusega ETV-st välja.

Eesti Raadio teenib finantsdirektor Joel Sarve sõnul omatulu peamiselt reklaami müügist Raadio 2 ja Raadio 4 programmi, stuudioteenustest ja ruumide rendilt. “Kuid midagi roosilist meil oodata pole,” ütles Sarv BNS-ile, lisades, et juurde tuleb ka kohustus maksta välismaistele fonogrammitootjatele autoritasu, samuti kasvavad levituskulud.

ETV ja Eesti Raadio said esialgu kavandatuga võrreldes riigilt veidi raha juurde. ETV-le lisas ringhäälingunõukogu reservist kaks miljonit, Eesti Raadio sai riigieelarvest Raadio 4-le juurde samuti kaks miljonit ning ringhäälingunõukogult veel pool miljonit krooni juurde. “Peeti oluliseks, et raadio saaks programmi edasi toota ja tehnika päris kokku ei kukuks,” ütles ringhäälingunõukogu nõunik Ave Raudmäe-Linnas.

Ta nentis, et nii nõukogu liikmed kui ka tele- ja raadiojuhid peavad riigi antud raha siiski napiks, kuna kavandatud investeeringuteks sellest ei piisa.

Olukord kontrolli all. Raagi sõnul on ETV rahaline olukord praegu kontrolli all ja eelarve tasakaalus. “Meil pole võlgu ja laenude maksmine toimub plaanipäraselt. ETV ei siple rahapuuduses,” ütles ta. “Rahapuuduses siplevad meie vaatajate soovid ja meie kultuuripartnerite teostamata unistused. Sellele mõeldes oleksin ise nõus töötama kolm korda väiksema palgaga, kui ETV eelarves oleks juures 30 miljonit.”

Mullu sai ETV riigieelarvest Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamiseks makstud toetusi arvestamata 139 miljonit ja Eesti Raadio 77 miljonit krooni.