Midagi ehituslikult väga uut ja ekstravagantset uue poe ühe omaniku Toomas Väljataga sõnul ruumidesse planeeritud ei ole. Riiulitesüsteem kavandatakse sellisel põhimõttel, et välja saaks korraga panna võimalikult suure sortimendi raamatuid.

“Võõrkeelse kirjanduse osakaal hakkab meie poes ilmselt olema väiksem kui Apollos või Rahva Raamatus,” märkis Väljataga.

RUUMID AINULT RAAMATUKAUPMEESTELE. “Tegemist oli põhimõttelise otsusega, et sellesse majja midagi muud peale raamatupoe ei tule. OÜ Raamatuvaramu kasuks rääkis nende konkurentide omadest mõnevõrra paremini läbimõeldud äriplaan,” ütles uue rentniku leidmiseks korraldatud konkurssi ohjanud Kirjanike Liidu esimees Mati Sirkel.

Rendileping Raamatuvaramuga jõustus 11. veebruaril. Praegu lõpetab kirjastus Kupar ruumides oma asjade kokkupakkimist.

Miks Kupra pood tegevuse lõpetas, ei soovinud Sirkel täpsustada. Millal uus pood avatakse, ei ole praegu veel selge. “Sisseseadmiseks kulub ilmselgelt natukene aega,” lausus Sirkel.

Väljataga nentis, et sõlmitud lepingusse täpset raamatupoe avamise kuupäeva ei märgitud.

UUS POOD AVATAKSE LÄHIKUUDEL. “Ei tahaks praegu mingisuguseid veksleid välja käia, eelkõige sõltub see arhitektist ja sisekujundajatest. Igal juhul ei ava pood uksi varem kui pooleteist-kahe kuu pärast,” lausus Väljataga.

OÜ Raamatuvaramul on see esimene ja seni ainus raamatukauplus Eestis, raamatute hulgimüügiga on firma tegelenud juba viis aastat.

“Poe asukohta Harju tänavas pean ma heaks. Usutavasti ei olnud Kupra poe vähene edu tingitud mitte selle konkreetse kaupluse asukohast, vaid millestki muust,” ütles Väljataga.

Raamatukauplus on Kirjanike Maja allkorrusel tegutsenud alates hoone rajamisest 1960. aastate esimesel poolel, nõukogude ajal oli kaupluse nimeks Lugemisvara.

1987. aastal loodud kirjastus Kupar andis poele oma nime pärast seda, kui oli 1993. aastal sõlminud Kirjanike Liiduga kümne aasta pikkuse rendilepingu.