KAHEAASTANE GARANTII. Eelmisel nädalal lõppes majas remont, töömehed paikasid vundamenti ja andsid tööle kaheaastase garantii. “Natuke alla saja tuhande krooni läks remont maksma,” ütles Tatjana. Kolmekordses majas on 18 korterit.

Praegu on hoone seinas ikkagi suur pragu, mida ehitusmehed ära ei paiganud.

“Pragu jäeti selleks, et sügisel vaadata, kas remondist oli ikka kasu või praguneb maja vaikselt edasi,” selgitas Tatjana.

Eriti halb on elada maja neis korterites, mille seinast pragu läbi jookseb. “Toas on külm,” kurtis Tatjana.

Esimesel korrusel elav Danila ütles, et tema elu ei häiri praod kuidagi, sest need jäävad teisele poole maja. “Praegu peaks juba kõik korras olema,” märkis ta.

Tatjana kinnitusel on ta ka kolimisele mõelnud, ent ei ole kindel, kas ta enne remonti pragudega majas asuva korteri eest soovitud hinda saaks.

“Siin ümbruskonnas on veel täpselt samasuguseid maju, aga need ei pragune, ainult meie oma on selle veesoone peal,” oli ta õnnetu.

Kopli Vasara tänava piirkond on korteriostjate hulgas suhteliselt kõrgesti hinnatud kant.

HINNATUD ELURAJOON. “Selles kandis müüdi näiteks üks korraliku remondiga, esimese korruse kolmetoaline korter 550 000 krooni eest,” ütles AT Kinnisvara hindaja Margus Kruut.

“See on üldse kõige suurema hinnakõikumisega piirkond Tallinnas,” lisas ta.

Vasara, Alasi, Ankru ja Kopliranna tänava vahelise rajooni korterid jagunevad Kruudi sõnul hinna poolest nelja gruppi. Kõige kallimad on Stalini-aegsed 1950. aastate kivielamud, kus hea remondiga kortereid müüakse ligi poole miljoni krooni eest.

Tunduvalt odavamad on juba 1960.–1970. aastatel valminud telliskividest ja plokkidest majad. Sama perioodi ahiküttega puumajad on veel odavamad. Lisaks asub piirkonnas palju lagunenud, elaniketa puumaju, mille hinda ei ole võimalik määrata.

Ehitus murendab naabermajad

• Suvel hakkasid murenema Linnu teel asuvad eramajad, mille kõrvale rajati uut rida-elamut. Lisaks kurtsid elanikud, et aknad ei käi enam kinni. Ridamaja ehitusplatsil lõid töömehed maasse 21 vaia.

• Maakri tänavale kerkiva, linna ühe kõrgema korrusmaja ehitus tekitas samuti naabermajadesse praod. Maakri 44 majaelanike sõnul rikkus vibratsioon lisaks ära 1950. aastatel valminud maja veetorustiku.

• Sügise poole hakkas pragunema Tartu maantee 6 maja, mille lähedale ehitatakse maa-alust bussijaama ja Viru keskust.