“Kõigepealt jagame selle suure kinnistu väiksemateks maatükkideks,” ütles Järva. Täpsemalt 36 kinnistuks. “Pole ju mõistlik ehitada 15 hoonet ühele kinnistule,” põhjendas Järva ning lisas, et pärast jagamist otsustatakse, mida tükkidega edasi teha.

Teine kindel plaan on vana spordihoone kõrvale rajada uus, kuid pole kindel, kas sest tuleb ujula, tennise-, jäähall või midagi muud.

Spordihoone ehitamine ongi Järva sõnul esimene asi, millega tegelema hakatakse, kui maa jagatud.

Midagi muud kindlat ei osanud Järva ülikooli plaanide kohta öelda. “Ülikool jagab kinnistu ära ning paneb arendusse ja käibesse,” ütles ta vaid. Küsimusele, kas käibessepanek võib tähendada ka maa müüki, vastas Järva, et praegu pole veel midagi teada ning kui müük peaks toimuma, on ostueesõigus kooli õppejõududel, üliõpilastel ja teenistujatel.

Maa müümise kõrval on võimalik veel hoonestus- või kasutusõiguse andmine.

Mustamäe linnaosa arendusnõunik Aarne Rentik ütles müügivõimaluse kohta, et TTÜ-le tuleb au anda, kui nad püüavad rahapuudusest oma jõuga välja tulla. Samas on linnaosa kinnistu praeguse detailplaneeringuga rahul ning kui maa tükkideks jagataks, võib tulla uusi probleeme. Hea on, kui kool hoiab linnaruumi vastavalt praegu kehtivale planeeringule ning seni soosib ülikooli tegevust.

Rentiku sõnul kaotab ülikool aga linnaosavalitsuse toetuse kohe, kui alale hakkab tekkima privaatseid alasid. “Mustamäe on avatud parklinn ning aedu me siin näha ei taha,” ütles Rentik. Nii et peaasi, et krundid jääks avalikku kasutusse.

Rentik iseloomustas ülikooli kui mõistlikku koostööpartnerit linnaruumi kujundamisel – kõik linnaosavalitsuse tingimused äsjakehtestatud detailplaneeringule said täidetud. Näiteks ei oldud nõus kahekorruseliste elamute ega ridaelamutega, sest see oleks tekitanud liialt privaatse elurajooni. Nii sai tingimuseks 3–6-korruselised elamud ning ei mingeid tarasid.

30. aprillil kehtestas volikukogu Ehitajate tee, Sütiste tee ja Mustamäe nõlva vahelise ala detailplaneeringu.