Ringhäälingunõukogu esimees Andres Jõesaar ütles, et uuringu järgi võib eraldi tegutsevad ETV ja ERi nelja aasta jooksul ühendada vaid juhul, kui riigi toetus tõuseb igal aastal 12,5 protsenti. See tähendab, et juba järgmisel aastal tahab nõukogu avalik-õiguslikule televisioonile ja raadiole taotleda kahe peale kokku ligi 300 miljonit krooni.

Praegu on järgmise aasta riigieelarves mõlemale nähtud ette kokku 274,5 miljonit krooni, mis on ligi 3% suurem tänavusest eelarvest.

Riigi toetuse suurendamise korral oleks rahvusringhäälingu eelarve Jõesaare sõnul 2007. aastal 427 miljonit krooni.

Jõesaar lisas, et nelja aasta pärast taotletava rahasumma lõplik suurus sõltub sellest, kui palju raha õnnestub saada praegu kesklinnas asuvate tele- ja raadiomajade müügist.

ETV juhatuse esimees Ilmar Raag sõnas, et rahvusringhäälingu rahasoov ei tule kellelegi üllatusena. «Pigem valmistab see uuring nii mõnelegi pettumuse, sest loodeti, justkui tooks uuring endaga kaasa mingi imenipi või -vahendi, mis näitaks, et rahvusringhääling on seni arvatust odavam,» lausus ta. «Ja kui selgub, et edasiste investeeringute tegemiseks poliitilist konsensust ikkagi ei saavutata, siis ei oska mina küll öelda, mis edasi saab.»