Paraku polnud selline ülesanne enamikule roboteist jõukohane. 23 võistlustulle sööstnud robotist suutis kõik miinid märgistada vaid neli. Osalejaid kimbutasid küll tühjad patareid, libe parkettpõrand või infrapunakiiri häiriv valgus.

##Paljud robotid ei jõudnudki “miinide” juurde, jäädes nurkadesse kinni, eksides labürinti või tulles hoopis lähtepunkti tagasi. Sassi läks ka videokaamera ja pilditöötlusprogrammiga varustatud robot.

Võistluse võitnud Vahur Kaldvee legoklotsidest ehitatud robot suutis “miinide ohutuks tegemise” ülesandega toime tulla 59 sekundiga. Kaldre põhjendas oma roboti kiirust lihtsa ülesehitusega. “Minu robotil oli lollikindel süsteem. Ei tohi asja liiga keeruliseks ajada,” ütles ta.

Üritust juhtinud tehnokratt Peeter Marveti sõnul on täiesti uskumatu, et lastele mõeldud legoroboteid on võimalik niivõrd keerulist ülesannet täitma programmeerida.

Noore tehniku Vahur Kaldvee sõnul suudab legorobot kõikvõimalikke pöördeid teha ega jää kinni, kiiruse tagab aga võimsam mootor ja kontrollerite väiksem arv. Roboti ehitamine läks Kaldrele maksma üle 4000 krooni ja kümneid töötunde.

Teiseks jäänud TTÜ võistkonna robot Lõgismadu suutis ülesande täita ühe minuti 26 sekundiga. Kolmanda koha saanud TTÜ teise võistkonna robotil Skorpionil läks aega kaks minutit ja 42 sekundit.

Kolmandat aastat korraldatud Robotexi eesmärk on mehhatroonika ja robotiteaduse võimaluste tutvustamine, peale võistluste toimuvad ka loengud.