Maratonsaadet juhendavad Jaano Martin Ots, Karmen Eikner ja Rait Killandi.

Karmel Eikneri sõnul on aastavahetusprogramm noorte tegijate tahe. Ajakirjanduses kätt proovinud noored pakkusid välja idee, mis oli paarkümmend lehekülge pikk ja hästi ette valmistatud. “Hindan seda ettevalmistust, isegi intervjuuküsimused on esitatud, noored teavad täpselt, mida tahavad teha. Otsesaade tuleb Moskva kohvik-klubist, kust igal tunnil tehakse intervjuu ühe tavalise inimesega – on persoonilugu, elustiili lugu, arvamus aasta kohta jm. Arvan, et see erineb oluliselt teiste televisioonikanalite programmidest ja sobib meile, kuna oleme linnatelevisioon. Läheme siis linna keskele,” lisas Eikner.

“Meie oma kogemusega saame neid aidata ja garanteerida tehnilist kvaliteeti. See on esimene mahukas originaalsaade, mis uue kanali eetrist tuleb, aga ei ole selle avamisüritus,” kinnitas Eikner.

Intervjueeritavate konkurss

Noortel on ka julge idee – esmaspäeval alustavad nad intervjueeritavate registreerimist otsesaatesse, kuhu valitakse kümme nende seast, kes kirjutavad, mis neile mööduval aastal enim mõju on avaldanud, meelde jäänud, nende elu muutnud vms. Saade on vastupidine tavalisele, kuis küsitletakse prominente – CITV aastalõpumaratonis saavad sõna tavalised inimesed.

Programmi toimetaja Inga Uusmaa sõnul on nende pakutud projekt otsast lõpuni heategevuslik ning tegijateks seltskond omavahel suhtlevaid noori ajakirjanikke.

Saadet juhib kaks saatejuhti ning lisaks üllatussaatejuhid. 13 tundi otse-eetris olevale programmile saab vana aasta viimasel päeval saata SMS-tervitusi, millest laekuv tulu läheb Tallinna loomaaiale ja Tallinna lastehaiglale kromosoomide automaatanalüsaatori ostmiseks – seda saab iga tervitusesaatja ise otsustada, klikates kas looma või lapse kujutisele.

“Me teeme seda programmi linnarahvale, Tallinna loomaaiale ja Tallinna lastehaiglale, mitte ainult CITV-le,” ütleb uudse projekti kohta toimetaja Uusmaa.

Saates osaleda soovijad

kirjutagu:

• citv.telemaraton@mail.ee