Johannes Paulus II palus oma kõnes edastada õnnistuse kogu Eesti rahvale. Paavst tõi esile kristluse olulisuse Euroopa ühiskonnas ja kultuuris, viidates sellele, et kristluse juurtel põhinevad tänapäeva Euroopa traditsioonid ja identiteet. Ta avaldas soovi, et Eesti toetaks kristluse nimetamist Euroopa Liidu põhiseadusliku leppe preambulas. Paavst meenutas soojalt oma Eesti visiiti ning avaldas lootust, et taas vabas Eestis nii tsiviil- kui ka kristlik ühiskond pühendab oma tähelepanu eelkõige pühade perekondlike väärtuste tugevdamisele ühiskonnas, tõstes au sisse abielu. Paavst lähetas oma õnnistuse Rüütlile ja rahvale.

Eesti ja Püha Tooli vahelised ametlikud suhted said alguse 1921. aastal, mil Vatikan esmakordselt tunnustas Eestit. Diplomaatilised suhted taaskehtestati 3. oktoobril 1991.

Eesti suursaadik Püha Tooli juures Priit Kolbre resideerib Tallinnas, jätkates ühtlasi tööd välisministeeriumi kantslerina.

Kolbre on sündinud 17. veebruaril 1956. aastal Tallinnas, lõpetanud 1979. aastal tehnikaülikooli majandusteaduskonna masinaehituse insenerökonomisti erialal ning tal on 1985. aastast majandusteaduse kandidaadi akadeemilist kraadi. 1988-1989 täiendas Kolbre oma õpinguid Rooma La Sapienza ülikooli majandus- ja kaubandusteaduskonnas. 1990. aastal alustas ta tööd välisministeeriumis, olles välismajanduspoliitika osakonna juhataja ning 1991. aastal lõpetas ta diplomaatide kooli.

Aastatel 1998-2002 oli Kolbre Eesti suursaadik Euroopa Liidu juures.

Kolbre valdab inglise, itaalia, soome ja vene keelt.