Plaanid

Oma plaanide avamise koha pealt on erakanalid tavaliselt kidakeelsed või siis tunnistavad, et konkurentsi tõttu ei ütle, millised saated eksistentsi lõpetavad, sest see on juba otsapidi ka sügishooaja kaartide avamine.

Kanal 2 julgeb tunnistada, et on ära näidanud kõik “Usu või ära usu” saated ja neid enam ekraanile ei tule. Ka on lõpetanud oma eksistentsi noorte mobiilimäng “EMT boxing”.

“Kindlasti on saateid, millega edasi ei minda,” ütleb program-midirektor Olle Mirme, aga ei saa neist rääkida, sest ka konkurendid loevad ajalehtedest, põhjendab ta keeldumist.

Kuigi mõned lepingud saadete tootmiseks sõlmitakse kalendriaasta peale, ei nimetata neidki. Üks niisugune on Urmas Oti juhitud “Happy Hour”, mille kohta produtsent Suviste siiski ütleb, et saade peaks sügisest jätkama.

“Hetkel on veel vara rääkida, mis sügisel jätkavad,” ütleb Olle Mirme, “ehk tuleb seetõttu hiljem oma sõnu süüa.”

TV 3 avalike suhete juhi Annika Remmeli sõnul lõpetab TV3 hooaja järk-järgult. Sel nädalal läheb suvepuhkusele “Kes tahab saada miljonäriks” (30. mail) ja “Kodu keset linna” (26. mail). Edasi toimub üleminek sujuvalt. Näiteks mälumäng “Kuldvillak”, politseisaade “Raport” ja tudengimäng “Krambambus” lõpetavad juunis. Samuti tutvumismäng “Õige valik”.

Küll on aga saateid, mis puhkusele ei lähe. Näiteks “Hommikuköök” jääb eetrisse läbi suve.

Sügishooajast ei räägita

Ka ei taheta rääkida sellest, milliste saadete tootmine lõpetatakse või kas saade või sari veel sügisel jätkab. Ikka selle kanalitevahelise konkurentsihirmu pärast. Näiteks Kanal 2 ei avalikusta isegi seda, kas kolmapäeval eetris olev “Mamma mia!” jätkab sügisel. Programmidirektor Olle Mirme käsib vaadata kolmapäevast saadet, et sealt Tuuli Roosmaa sõnadest vastust saada.

Avalik-õiguslik ETV on siiski veidi avalikum – programmi direktori asetäitja Salme Rannu loetleb saatekava järgi peaaegu 30 saadet, mis sügisest jätkuvad. Nende seas on alati huvi pakkuvad “Õnne 13”, “Terevisioon”, “Pehmed ja karvased”, “OP!”, “Teletaip”, hommikuprogramm “Tähelaev”, “Osoon”, ”Eesti lood”, “112”, “Tegelikkuse Keskus” ja paljud teised, sealhulgas “Maahommik”. Jätkatakse “Muinas TeeVee” tootmist, nagu ka Reet Linna juhitud “Tuleb tuttav ette” ning “Ajalik ja ajatu”. Ka “Unetus”, ja poliitikasaated “Foorum”, “Parlament”, “Aeg luubis” saavad rohelise tule.

TV3 programmidirektori Jüri Piheli sõnul teevad nad kindlasti edasi kodumaist telesarja “Kodu keset linna”, mida toodab Raivo Suviste BEC.

Sügisel jätkab ka “Kes tahab saada miljonäriks”. Suure tõenäosusega jätkab TV3

saadetega “Koosolek”, “Kuldvillak”, “33 küsimust”. Piheli sõnul hakatakse sügisel näitama uut Filmimehe toodetud reality show “Naised vahetusse”. “Tuleb 6+6 osa, millest viimased kuus tehakse siis, kui esimesed õnnestuvad,” ütles Pihel.