Seekord peeti üritus Norras, Lillehammeri Håkons Hallis 7000 pealtvaataja ees, kellele esinesid 17 riigi laululapsed vanuses 8–15 aastat. Laulud on laste kirjutatud ja neid esitatakse emakeeles. Tänavu läks võit Hispaaniasse Andaluusiasse, 9-aastasele Maria Isabelile. Esimene laste Eurovisioon toimus möödunud aastal Kopenhaagenis ja selle võitis 11-aastane Horvaatia poiss Dino.

Eesti ei osalenud lauluvõistlusel ka tänavu. Juba eelmisel aastal ütles EBU referentgrupi liige Juhan Paadam, et osavõtt oleks ETV-le liiga kallis, peaaegu samas suurusjärgus mis Eurovisiooni lauluvõistlus ise.

Üks erinevusi päris-Eurovisioonist on selles, et järgmise aasta üritust ei korralda võitjamaa. Sel korral pidi lõppvõistlus toimuma Londonis, kuid peeti Lillehammeris.

Interneti väljaanded kirjutavad, et Briti telekanal ITV loobus finantsprobleemide tõttu ürituse korraldamisest juba maikuus. Seejärel nimetati korraldajamaaks 2003. aasta võitja Horvaatia, kuid telekanal HRT olevat väidetavalt unustanud, et plaanitud esinemiskoht oli juba Junior Eurovisioni ajaks broneeritud. Sel põhjusel anti asi korraldada Norra ringhäälingule läbiviimiseks Håkons Hallis.

Videosalvestis hangitakse

Juhan Paadam ei kommenteeri ülalöeldut. Ütleb vaid, et nii suurte ürituste puhul asju ei unustata, vaid need on logistiliselt keerulised. Kuna norralastel oli võimalusi, tahtmist ja ambitsiooni, said nad korraldamisõiguse.

Eelmisel aastal näitas ETV laste Eurovisiooni videosalvestust mõni nädal hiljem. Juhan Paadam lubab, et tänavunegi lauluvõistlus jõuab ETV programmi. Millal täpselt, on praegu veel teadmata. Kõigepealt tuleb see hankeprogrammina sisse osta.

Juunioride Eurovisiooni lauluvõistlus 2005 on kavas pidada Belgias.

Vaata: