Treenivate laste vanematele ning teistele huvitatutele mõeldes tehakse ka jõusaal, samuti luuakse võimalused aeroobikaks ja fitnessiks.

“Rõhutada tahaks tervise osa, mis tähendab nii tervisekontrolli ja -konsultatsioone kui ka idamaist teraapiat: mitmed massaažid, kiropraktika, nõelravi ja muu,” seletas Pertelson. “Sporti teeme eelkõige ikkagi selleks, et oma tervist korras hoida!”

Haaberstis tervisekeskus

Haabersti ringi lähedale, Rannamõisa tee äärde jäävale riigimaale rajatakse Condori spordikeskus. Seal lähedal asuvad ka tennisehall, Saku suurhall ning Premia jäähall. “Teiste spordihoonete lähedus toetab selle asukoha sobivust, kuid samas – ega neid vabu sotsiaalmaakrunte eriti palju valida polegi,” sõnas Pertelson. Haaberstisse on ette nähtud kolmekorruseline spordikeskus, nii et sinna peaks mahtuma teenima umbes 3000 inimest kuus.

Linnaosavanem Taavi Rõivas ütles, et linnaosa jaoks on uue spordikeskuse kerkimine väga oluline. “See ala on kujunenud mitte ainult Haabersti, vaid kogu Tallinna tervisekeskusena magnetiks – seal on ka hea rattateering, mis moodustab koos spordihoonetega ideaalse terviku,” rääkis Rõivas. Tema sõnul on Condori spordikeskuse kõrval asuvale krundile kavas ehitada korvpallihall.

Paralleelselt arendatakse Lasnamäe perespordikeskust, mis peaks tulema samuti vähemalt kahekorruseline.

Keskuse jaoks on valitud välja krunt Liikuri ja Koorti tänava nurgal Lasnamäe sportmängude keskuse kõrvale. Hoone projekteerimine on veel pooleli, sellest hoolimata peaks keskus Pertelsoni sõnul valmis saama veel sellel aastal.

Tervisekeskust plaaniti Kadriorgu

••Spordiklubi Condor, mille president on Indrek Pertelson, kavandas algselt tervisekeskuse rajamist Kadriorgu, kuid see plaan jäi teostamata.

••Klubi käsutuses olevad ruumid linnahallis olid judokatele kitsaks jäänud ning probleemi lahendamiseks sooviti ehitada uus hoone Kadrioru räämas välibasseinide ning tribüünide kohale.

••Parki oli plaanis rajada üle 20 miljoni krooni maksva multifunktsionaalne spordikeskus, mis pakkunuks ajaveetmisvõimalusi kõigile pereliikmeile. Ehitust kavatseti alustada juba 2003. aastal.

••Kuigi algul oli olemas ka linnapoolne heakskiit, sai komistuskiviks Kadrioru elanike vastuseis ehitusele ette jääva 1936. aastal rajatud rohelise puitpaviljoni lammutamisele.

••Meediakära saatel võttis muinsuskaitse nõukogu 2003. aasta märtsis Kadrioru lasteparki ehitatud rohelise kuppelkatusega puitpaviljoni kaitse alla ning tõmbas sellega spordikeskuse ehitusele kriipsu peale.