Kaks tugevat kandidaati

Üks professoritest ütles Eesti Päevalehele, et väljastpoolt maja tulev kandidaat peab olema väga tugev, et toetust leida. “Valijakogu koosneb paljudest ülikooli inimestest, õppejõududest ja ka üliõpilastest, mis annab oma maja kandidaadile eelise,” lisas ta.

Kandidaatide avalduste esitamise ajal pakuvad kuluaarijutud uueks tõenäoliseks rektoriks senist teadus- ja arendusprorektorit professor Peep Sürjet ning viimastel rektorivalimistel Andres Keevallikule alla jäänud keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna dekaani professor Andres Öpikut. Sama teaduskond esitaski Öpiku kandidatuuri rektori ametikohale.

Tehnikaülikooli praeguse rektori Andres Keevalliku ametiaeg hakkab täis tiksuma ning vanusepiirangu tõttu ei saa ta uuesti sellele kohale kandideerida.

Rektoriks tohib valida vaid inimest, kes on ametisse astudes alla 60-aastane. Kandidaatide esitamise viimane tähtaeg on 28. veebruar. Märtsis-aprillis toimuvad kandidaatide kohtumised ja esinemised. Rektor valitakse aprilli lõpus ning ametisse astub ta sügisel.