Karlsoni 100. sünnipäeva puhul kirjutas ajaleht "Eesti Kirik", et oma kõrge ea kohta oli ta väga hea tervise juures. Pärast 30-aastast teenistust Võrumaal Roosa koguduse õpetajana elas ta viimastel aastatel tütre juures Tallinnas Glehni pargi ääres ja käis vahel Harku palvemajas jutlust ütlemas.

Karlson sündis 9. novembril 1901. aastal Kursi kihelkonnas Pikknurme külas kooliõpetaja peres. 1923. aastal lõpetas ta Tartus Hugo Treffneri gümnaasiumi ning asus Harjumaal tööle kooliõpetajana. Aasta hiljem jätkas Karlson õpinguid Tartu ülikooli põllumajandusteaduskonnas. 1926. aasta kevadel asus ta täitma kohustuslikku ajateenistust algul Tartus kahurväes, hiljem Tondi sõjakoolis. Seejärel läbis Karlson aastase põllumajandusõpetajate koolituse Tartu ülikooli juures.

Sealt alates on ta töötanud kooliõpetajana Koigil, Vaivaras, Udeval, Karedal ja Albus. 1944. aastal mobiliseeriti Karlson Saksa sõjaväkke ning imekombel pääses ta taganevate üksuste koosseisus Saksamaale minekust.

Salates maha oma sõjatee, õnnestus jätkata Albu kooliõpetajana. 1950. aasta suvel tuli ilmsiks tõsiasi, et Karlson on teeninud Saksa sõjaväes. Selline mees kooliõpetajaks ei sobinud. Siis asus ta õppima usuteaduse insituudis, prooviaastale saadeti ta algul Hagerisse, siis Nõmme kogudusse. 1961. aastal ordineeriti Karl Karlson kirikuõpetajaks ja saadeti Võrumaale Roosa kogudust teenima ning seda ülesannet täitis ta 30 aastat, kirjutas ajaleht "Eesti Kirik" 2001. aasta sügisel.