Rebecca ülesastumised BonBonis või Jazzkaare raames on neiut näidanud ka drum’n’bass’i, r’n’b’d ja hip-hop’i miksimas ning esitamas. “Mulle meeldib stiile segada, tunnen oma õige tooni ära, mulle meeldib house ja jõulisem funky, ma tahan erinevaid asju teha, et õige leida,” selgitab ta.

Ilmselt oli Rebecca kaheaastane, kui ta esimest korda suurema publiku ees üles astus. Sellest ajast on ta igal pool esinenud: laulukonkurssidel, Endla teatri muusikalis, koolis.

Laval tuleb esineda täie jõuga

“Kui juba laval olla, pole mõtet poole jõuga esineda,” seletab Rebecca. Jõulise tantsu jaoks jäi televisiooni kitsuke poodium väikeseks. Loo “Have You Ever” mõtles helilooja Karel Kattai algul meeshäälele ja Ewert Sundjale, aga laulma sattus seda hoopis Rebecca, kes koos Ewertiga on Tallinna gospelkooris solist.

Viimati, kui Rebecca end laulukonkursil “Kaks takti ette” poolfinaali laulis, oli hambaarst tal just tarkusehamba välja tõmmanud ja täisjõuga laulmine tegi valu.

“Olin ema toetuseks kaasa kutsunud ja ema küsis, et mis sa seal laval teed, laula ja tantsi, kui sa juba seal oled,” meenutab Rebecca. Siis ta lauliski nii palju, kui valus ja paistes suu võimaldas.

Rebecca peres Pärnus on 13 liiget ja ema Anne Kontus on selle suure kristliku pere tõeline uhke ja kaunis matroon. Rebecca on kuuest lapsest noorim, ülejäänud on kasulapsed, kes peresse on hiljem jõudnud. Enamik Kontuste perest on musikaalsed ja kodus on kogu aeg lauldud. Kitarri ja viiulit õppinud Edith on eurolaulul noorema õe taustalaulja. “Vanemad õed ja vennad on need, kellele sa võid elus alati loota, ükskõik kui palju sul sõpru on,” ütleb Rebecca.

Eurolaulja pere on nelipühilased. “Minu jaoks on Jeesus täiesti reaalselt olemas,” sõnab ta. “Ja ma tean, et inimene, kes endast midagi ei anna, on nagu seisev vesi.”

Milline lugu valida?

Otsa muusikakoolis teist aastat popjazz’laulu ja jazz’klaverit õppiv Rebecca loobus Eurolaulul osalemast kollektiivi Glow kahes loos. “Nende mänedžer tahtis minuga viieaastast lepingut teha, mis oleks välistanud mujal laulmise, aga see tundus väga pikk aeg,” räägib Rebecca. “Seda enam, et ma oleks selles kollektiivis ikkagi vaid kolmandiku jõuga, mitte solist.” Samas lugu “Dream” talle tohutult meeldis.

Ka ei saanud Rebeccast Pajusaare-Pilvre loo “Gotta Go” solisti. Selleks sai Eha Urbsalu. “See lugu oleks ilmselt minu jaoks liiga pehme olnud, algul tundus, et sellest tuleb hoopis teistsugune lugu,” ütleb lauljanna.

Viimase nädalavahetuse on Rebecca närveerimise asemel hoopis Kuutsemäel lumelauaga sõitnud, muretsemata hetkekski lõppvoorus esinemise pärast.