Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Külli Holstingu sõnul ehitati bastion 17. - 18. sajandil ning, nagu teisigi Tallinna kultuuripärandeid, püütakse seda võimalikult hästi säilitada ning eksponeerida. Kuna osa päevavalgele tulnud müürist jääb ehitatava spordihoone alla, siis on Tallinna Inglise kolledži sihtasutus ja arhitektuuribüroo KOKO leidnud sobiva lahenduse, kuidas arheoloogilist leidu keldritasandi siseruumides osaliselt näidata, parandades sel viisil koolilaste ning huviliste ajalooteadmisi.

Müürijupp klaasvitriinis

Holstingu sõnul näeb esialgne kava ette heleda müürijupi eksponeerimist klaasvitriinis tumedal taustal. Vitriini kõrvale paigutatakse infotahvel. Osa kunagisest bastionimüürist jääb plaanitava krundisisese asfalttee alla, see märgistatakse värviliste betoonkividega.

2004. aastal tegid arheoloogid alal proovikaevamisi, kuid müüridele veel ei sattunud. Külli Holsting rääkis, et sarnased leiud UNESCO kaitse all olevas vanalinnas ja selle ümbruses kuuluvad põhjalikumale uurimisele.

Ka varem on mälestisi sarnaselt eksponeeritud, näiteks seegi varemeid Tartu maantee pikendusel ning müüri Soome saatkonna keldris.