Varem Eestis korraldatud töökeskkonna-alased koolitused on enamikus põhinenud Eesti seadusandlusel ning ei vasta enam töökeskkonnaspetsialisti suurenenud vastutuse osas kaasaegse ettevõtte nõudmistele. Praegused suundumused ühiskonnas ja töökorralduses on loonud uusi riske ja esitanud töökeskkonna efektiivsuse tõstmisele uusi väljakutseid. Koolitus tugineb EL-i ja maailma arenenud riikide (nt USA) heade tavade tutvustamisele ja nende sisseviimisele praktikasse. Koolitusel õpetavad meie õppetooli õppejõud, kes kõik on osalenud EL-i ja USA töökeskkonna-alastel rahvusvahelistel konverentsidel ja nõupidamistel.

Tööjõud muutub

Euroopa tööjõud on muutumas: see vananeb, muutub juhusest sõltuvamaks ja raskemini jälgitavaks, hajudes väikestesse ette-võtetesse. Tasakaal tööaja ja vaba aja vahel on sageli häiritud. Suureneb nn “ebatüüpiline töö” – tööjõudu vahendava asutuse kaudu tehtav töö, osalise koormusega töö või öisel ajal ja puhkepäevadel tehtav töö. Psühhosotsiaalsete tegurite ja luu-lihaskonna vaevuste koos-mõju on kujunenud töötajate tervisele üha suurenevaks riskiks, mis kahjustab ettevõtte majanduslikku efektiivsust. Nendele on veel lisandumas ohtlikest ainetest tulenevad riskid.

Nii on näiteks nanotehnoloogia kiire areng toonud kaasa üha suurema arvu töötajate kokkupuutumise nanoosakestega, samas on aga nanoosakeste toime inimorganismile jäänud ebaselgeks.

Töökeskkonnaspetsialistid

Akadeemilisele koolitusele saab registreeruda

•• e-posti aadressil: tint@staff.ttu.ee

•• Tel 620 3961.

•• Koolitus toimub igal

kolmapäeval algusega kl 18

Kopli 101, ruum 171