Teadusfotode võistlusele saadetud 231 töö seas oligi pilte nii kooliõpilastelt kui ka tunnustatud teadlastelt, kokku 42 autorilt.

Veebruaril lõpul vaagis fotosid zŠürii, keda juhtis esimehena TTÜ geoloogia instituudi direktor Alvar Soesoo. Hindajate hulka kuulus tuntud teadlasi mitmest teadusasutusest, fotograafe, kunstnikke, teadusajakirjanikke, firmade esindajaid.

Valiti välja 40 tööd, mis raamitakse ja millest moodustatakse mööda Eestit rändav näitus. Nende seast anti välja Grand Prix ja kuus eripreemiat.

Laiale teadushuviliste üldsusele mõeldud teadusfotode õhtu toimub 23. märtsil kell 16 keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi saalis Tallinnas Mustamäel, Akadeemia tee 23. Lõpuõhtul esineb Tõnu Tepandi juhitav näitlejate trupp, kes loeb võistlusele saadetud piltide lugusid ja Tiit Kändleri äsjavalminud “Teadusaabitsat”. Näidatakse teadusfotode slaidiprogrammi ja kõiki osavõtnud pilte. Tehakse füüsikalisi katseid. Üritus on kavandatud töötoana, kus osalejad ja ka võimalikud tulevased osalejad saavad üksteise loomingut näha ja selle üle kõnelda.

Võistlus sai toimuda seda abistanud haridus- ja teadusministeeriumi, Tallinna tehnikaülikooli, Eesti geenikeskuse, KTK Overalli, Regio, Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi, ilm.ee, ajakirjade Cheese ja Horisont toel.