Eesti keskerakonna fraktsiooni infonõuniku Toomas Raagi sõnul paigaldab lippe tavapäraselt hooldusfirma ja seal asub ühel kinnistul niiöelda kaks omanikku ja üks lipuvarda koht ning alati on vajaduse korral hommikuti lipp heisatud.

"Praeguse seisuga peaks seal juba lipp lehvima," kinnitas Raag õhtul kella 5 paiku. "Hooldusfirma teeb tavaliselt oma ringi hommikuti ära ja paneb lipud paika, aga miks see täna ei toiminud ei oska ma hetkel öelda," väitis Raag.

Jaanuarist kehtima hakanud uue lipuseaduse kohaselt on kodanikud on kohustatud lipu heiskama nüüdsest kolmel päeval: iseseisvuspäeval - 24. veebruaril, võidupühal - 23. juunil ja taasiseseisvumispäeval - 20. augustil. Loomulikult on kodanikel õigus ja auasi heisata Eesti lippu ka muudel lipupäevadel.

Vastavalt seadusele on ametiasutused kohustatud heiskama lipu ka kõigil ülejäänud lipupäevadel.

Uue seaduse järgi on teised lipupäevad: 3. jaanuar - Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev, 2. veebruar - Tartu rahulepingu aastapäev, 14. märts - emakeelepäev, maikuu teine pühapäev - emadepäev, 9. mai - Euroopa päev, 4. juuni - Eesti lipu päev, 14. juuni - leinapäev (siis heisatakse sinimustvalge leinalipuna), 24. juuni - jaanipäev, 1. september - teadmistepäev, novembrikuu teine pühapäev - isadepäev. Lisaks peavad asutused heiskama lipud, kui Eestis toimuvad valimised.

Garel Püüa