Zinedine Zidane lõi penalti lühikese hoo pealt vasakusse nurka, Portugali väravavaht Ricardo hüppas küll õiges suunas, kuid palli ta väravasse lendamast takistada ei suutnud.

ETV jalgpallistuudios kommenteerinud Aivar Pohlaku sõnul oleks Henry võinud ka püsti jääda, kui oleks tahtnud, kuid viga oli siiski fikseeritav. Aivar Sarapi sõnul oli tegu Portugali ebaõnnega, et Henry kaitsja jalgadesse kinni jäi.

Teisel poolajal ründas Portugal aktiivsemalt ja sai ka mitmeid võimalusi, seda ka mängu viimastel minutitel, kuid ühtegi neist ei õnnestunud realiseerida. Pärast seda, kui kohtuniku juurde pandud 4 minutit olid möödas, oli Prantsusmaa võitnud 1:0.

Pärast seda mängu on Prantsusmaa ja Portugal omavahel mänginud 22 korda. Prantslastel on neist kohtumistest kirjas 16 ja portugaallastel viis võitu, üks mäng lõppes viigiga.

Prantsusmaa on nüüd Itaalia vastane pühapäeval Berliini Olympiastadionil toimuvas finaalmatšis, pronksi peale mängivad Portugal ja Saksamaa.

Toimus Figo ja Zidane´i duell

Kolmapäeva õhtul toimunud jalgpalli MMi poolfinaalkohtumises olid vastamisi 1998. aasta maailmameister ning 1984. ja 2000. aasta Euroopa meister Prantsusmaa ning seni suurte tiitlivõitudeta Portugal, ent samuti ka kaks legendaarset mängijat - Zinedine Zidane ja Luis Figo.

Jalgpalli ajaloo seisukohalt polnud tegu lihtsalt poolfinaalmänguga, vaid duelliga kahe viimase 10 aasta jooksul maailma paremate mängijate hulka kuulunud staaride – Luis Figo (Portugal) ja Zinedine Zidane´i (Prantsusmaa) - vahel, kirjutab FIFAworldcup.com.

Vaatamata superstaari staatusele on mõlemad mehed näidanud valmidust isikliku kuulsuse kasvatamine meeskonna nimel ohvriks tuua. Peale selle, et mõlemad kuuluvad oma riigi läbi aegade parimate jalgpallurite hulka, on kahel jalgpallilegendil palju ühist. Olles rahvusvahelisele jalgpallile 2004. aasta euromängude järel "head aega" öelnud, muutsid mõlemad oma meelt ning teevad praegustel MM-mängudel oma kärjääri loojangu tähtsaima etteaste. Mängijate tohutul kogemustepagasil ja meisterlikul mängul on kahtlemata roll selles, et meeskonnad nii kaugele MMil on jõudnud.

Mõlemad on sündinud 1972. aastal ja alustanud oma karjääri naaberklubides - Figo Almadas Lissaboni lähedal ja Zidane Septemes-les-Vallons´is Marseille lähedal. Ka särava karjääri lõpp paistab endistel klubikaaslastel Madridi Realist ühel ajal saabuvat, kuid Zidane´l on see nüüdse mängu järel ilmselt säravam. Tal on võimalus võita Prantsusmaale teine MM-tiitel pärast 1998. aasta triumfi kodumaal.

Askur Alas

PORTUGAL - PRANTSUSMAA 0:1 (0:1)

----------------------------------------------------------

05.07.2006, München, Allianz Arena, poolfinaal

0:1 - Zinedine Zidane 33. penalt

H: Ricardo Carvalho 83 - Louis Saha 87.

K: Jorge Larrionda (Uru) - Walter Rial (Uru), Pablo Fandino (Uru).

P: 66 000.

Por: Ricardo, Fernando Meira, Costinha (Helder Postiga 75), Luis Figo [k], Pauleta (Simao Sabrosa 68), Miguel (Paulo Ferreira 62), Nuno Valente, Ricardo Carvalho, Cristiano Ronaldo, Maniche, Deco. T: Luiz Felipe Scolari (Bra).

Fra: Fabien Barthez, Eric Abidal, Patrick Vieira, William Gallas, Claude Makelele, Florent Malouda (Sylvain Wiltord 69), Zinedine Zidane [k], Thierry Henry (Louis Saha 85), Lilian Thuram, Willy Sagnol, Frank Ribery (Sidney Govou 72). T: Raymond Domenech.

FIFA/Budweiser Man of the Match: Lilian Thuram

Allikas: Sportnet