„Päeva esimesel poolel tänavale vaadates oli küll selline tunne, et neutronpomm on plahvatanud - majad on püsti, aga inimesi pole. Tänavatel oli ikka täielik tühjus,” ütles Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Enn Parel. Samamoodi valitses tema sõnul tühjus ka kaubamaja müügisaalides.

Samas oli kaubamaja töötajate jaoks tegu tavalise tööpäevaga ning inimesi tööl samapalju kui tavaliselt. Müügitulemuste kommenteerimiseks polnud Parelil pärastlõunal veel andmeid.

Kai-Riin Meri Ühispanga Tornimäe tänaval asuvast peakontorist tunnistas, et kuigi pangas oli justkui tavaline tööpäev, oli päeva esimesel poolel pangasaalis tavalisest oluliselt vähem kliente. Samas ei tegelenud tellerid tema sõnul laisklemisega, vaid kas enesetäiendamisega intraneti kaudu või paberitööga.

„Kõik kokkusaamised klientidega, kellega olid varasemad kokkulepped, toimusid. Ka meil endil polnud töölepääsemisega probleeme,” ütles Meri.

Ka Hansapanga Bushi peatuspaiga, Radissoni SASi hotelli kõrval asuv kontor oli täna hommikul lahti, kuid külastajate massidest puutumata.

Radisson SAS hotelli vastas City Plazas asuvast suhtekorraldusfirmast Hill and Knowlton öeldi, et Bushi visiit nende tööd ega töölepääsemist ei mõjutanud. „Arutasime siin kolleegidega ka, aga kõik jõudsid ilusti tööle,” ütles firma esindaja.

Samas City Plazas asuvas notaribüroos teisipäeva lõuna paiku keegi korduval helistamisel telefonitoru ei võtnud.

Eesti kunstiakadeemiast öeldi Päevalehele, et kuna akadeemias on seminaride nädal, siis tõsteti hommikused seminarid lihtsalt ümber: „Vaiksem on, kui muidu, aga see on kogu kesklinnas nii.”

USA president George W. Bush viibis Eestis visiidil esmaspäeva õhtust ja teisipäeva lõunani. Visiit tõi kaasa ulatuslikud liikluspiirangud kesklinnas, sealhulgas ka ühistranspordi ümbersuunamise.