Ilmajaama andmeil puhkeb Eestis neljapäeval tugev torm, mis kestab reedeni ning võib murda suuri oksi ja nõrgemaid puid.

Neljapäeva õhtul tugevneb Eestis edelatuul, mis hakkab puhuma 15–20 m/s. Merel ja rannikul ulatuvad tuuleiilid kuni 25–28 m/s. Sellise tugevusega edelatorm kestab reede pärastlõunani.

Järjestikuste sügistormide tagajärjel on terve Läänemere veeseis niigi kõrge ja seetõttu tõstab saabuv edelatorm merevee taset kriitiliselt kogu Eesti rannikumeres.

Pärnus võib merevee tase tõusta kuni 160 sentimeetrit, Haapsalus kuni 150 sentimeetrit. Narva lahte ennustatakse kuni 180-sentimeetrist merevee-tõusu, Narva-Jõesuus võib vesi jõe mõjul tõusta kõrgemalegi.

Mujal Eesti rannikul jääb merevee tase madalamaks, Tallinnas ja Paldiskis tõuseb vesi edelatormiga kuni meetri.

Prognoositav veetaseme tõus on võrreldav oktoobri lõpus Eestit tabanud tormi omaga. Pärnusse ennustatakse seekord siiski natukene kõrgemat veetaset kui oktoobris, kuid 2005. aasta jaanuaritormi oodata ei ole, sest tookord tõusis meri Pärnus 270 sentimeetrit.

TTÜ meresüsteemide instituudi vanemteadur Tarmo Kõuts on öelnud, et Pärnus hakkab veetaseme 160-sentimeetrine tõus häirima sadamate tööd  ning 80-sentimeetrine tõus häirib sadamate tööd Tallinnas.