Kuulus kitarrimuusik annab oma Balti miniturnee raames märtsi alguses naistepäeva kontserdid Pärnus, Tallinnas ja Tartus. Lisaks oodatud Raimond Valgre teostele on Francis Goya’l varuks ka mõned üllatused.

Francis Goya on parajasti stuudios töötamas oma sügisel ilmuva albumiga ning sellele on ta valinud ka paar siitkandi helilooja teost. Mõnda neist paladest kavatseb ta esmakordselt ette kanda just märtsis toimuvatel naistepäeva kontsertidel.

Francis Goya Baltimaade turnee viib ta lisaks Pärnule, Tallinnale ja Tartule veel Riiga, Vilniusesse ja Valmierasse.

Francis Goya alias Francis Meyer sündis 1946 aastal Belgias Liege linnas muusikute perekonnas. Esimese kitarri sai ta 13 aastaselt. 1960’ndatel aastatel tegutses Francis Goya professionaalse stuudiomuusikuna tehes koostööd selliste tundud staaridega nagu Demis Roussos ja Barry White. Kiire murrang tema karjääris toimus 1970’ndate keskel sooloartistina alustades.

Singliga „Nostalgia“ tõusis Francis Goya komeedina pikaks ajaks muusikaedetabelite tippu nii Euroopas, Aasias kui Lõuna-Ameerikas ja tegi temast maailmakuulsa muusiku.

1981 aastal salvestas Goya esimese artistina maailmas plaadi koos Moskva Suure Teatri Orkestriga. Nii sai temast üks vähestest piiritagustest artistidest kelle albumi andis välja tolleaegne nõukogude mammutplaadifirma Melodija. Endise Nõukogude Liidu territooriumil müüdi miljoneid Francis Goya plaate. 1980’ndate lõpuks oli Goya välja kujundanud oma stiili. Tema meloodilist ja tundeküllast käekirja teati kõikjal maailmas.

1990’ndatel eksperimenteeris ta erinevate muusikažanritega, kirjutas muusikat filmidele ning produtseeris mitmel aastal Luksemburgi Eurovisiooni lauluvõistluse lugusid. Neil aastal tõestas Goya ennast mitmekülgse muusikuna, kes on võimeline esitama klassikat, džässi, bluusi, bossanovat, popi, orientaalses ja latino stiilis muusikat. Aastatuhande vahetuseks salvestas Francis Goya ühise albumi „Together“ koos kuulsa pianisti Richard Clayderman’iga.

2001 aastal andis Francis Goya välja plaadi „Pleased to meet You, Mr.Valgre“ Eesti helilooja Raimond Valgre lugudega. Tänaseks on seda plaati müüdud Eestis üle 20.000 ja Soomes üle 5.000 eksemplari.

Senise karjääri jooksul on Francis Goya andnud välja üle 40 plaadi mida on kokku müüdud miljoneid koopiaid, saanud kümneid kuld- ja plaatinaplaate ning teinud 2 ülemaailmset kontsertturneed.

Francis Goya „Naistepäevakontserdid“ toimuvad 6. märtsil Pärnus Pärnu Kontserdimajas, 8. märtsil Tallinnas Estonia Kontserdisaalis ja 12. märtsil Tartus Vanemuise Kontserdimajas. Kontserdid algavad kõikjal kell 19.00.