Reformierakondlased näitavad ühelt Pärnu rahvarohke tänava maja vaateaknale pandud telerilt oma reklaamklippe, rikkudes nii külmavereliselt valimiseelse poliitilise välireklaami keeldu.

Reformierakonna poliitikute näod vilksatavad möödujatele Port Arturi kaubanduskeskuse vastas asuva endise Adidase poe aknalt. Eriti hästi ja kaugelt hakkavad reklaamid Pärnu kesklinnas liikujatele silma pimedas.

Riigikogu kantselei valimiste osakonna nõuniku Arne Koitmäe sõnul peaks selle juhtumi näol olema tegu ilmse seaduserikkumisega. “Kui need reklaamid on suunatud tänavale, siis pole vahet, kas klaas on vahel või mitte. Lõpliku hinnangu saab siin anda küll politsei,” märkis Koitmäe.

Reformierakonna ridades kandideerivad Pärnumaalt riigikokku näiteks õiguskomisjoni esimees Väino Linde ja peaminister Andrus Ansipi nõunik Mati Raidma. Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles novembris, et põhiseadust riivav välireklaami lauskeeld toob tänavatele K-kohukesega sarnanevad reklaamid. “Olen kindel, et külma sotsiaalse närviga tüübid on selleks valmis. Luban, et Reformierakond seda ei tee,” sõnas ta.