“Kuna valimistulemus ei ole tekitanud olukorda, kus me valitsusest väljaspool olles otsuseid mõjutada saaks, siis loomulikult oleks meil erakonna arengu huvides parem olla valitsuses,” sõnas 5676 toetushäälega koha parlamendis välja teeninud

Strandberg ning väljendas lootust, et algavate läbirääkimiste tulemusena osalevad ka rohelised uue koalitsiooni moodustamises.

Samas võib roheliste valitsuskoalitsiooni pääsemisel saada takistuseks vastandumine Leedusse tuumajaama ehitamise kavale, mida toetab valimised võitnud Reformierakond. “Läbirääkimiste käigus on meil põhjust neile esitada veel kord argumendid selle tuumajaama ehitamise vastu. Meil on piisavalt majanduslikke argumente demonstreerimaks arvutuste ja analüüside abil, et sellise majandusliku riski võtmine pole põhjendatud,” ütles Strandberg.


Lisaks Reformierakonnale peavad rohelised ilmavaate poolest endale lähedasteks parteideks, kellega nad võimaluse korral hea meelega koostööd arendaksid, ka Isamaa ja Res Publica Liitu ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Opositsiooni jäädes panustaksid rohelised tööle eri komisjonides.

“Roheliste poliitikasse tulekuga on muutunud juba see, et praktiliselt kõik erakonnad on oma programmilistes seisukohtades rohelisteks muutunud. See näitab selgelt, et meie tulek on sundinud teisi keskkonnaküsimusi keskseks teemaks võtma,” tähendas Strandberg.

Arvestades roheliste erakonna lühikest eluiga ja valimisreklaamist loobumist, pidas Strandberg pea 40 000 kogutud toetushäält ning kuue mandaadiga parlamenti pääsemist heaks ja igati ootuspäraseks tulemuseks. “Kusagil Euroopas pole roheliste osalus parlamentides oluliselt suurem kui meil praegu,” lisas ta.