Valitsuse korralduse kohaselt antakse TTÜle luba võõrandada ülikooli omandis olevad Tallinnas asuvad kinnistud kui vara, mis ei ole ülikoolile tarvilik tema eesmärkide saavutamiseks, teatas Vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo.

TTÜ plaanib riigila tasuta võõrandada Kopli 101 asuva hoone, kus on praegu majandusteaduskond. 2009. aastal alustab hoones õppetööd Eesti Mereakadeemia ja Mereakadeemia merekool, mille juurde on vaja ehitada ühiselamu, õppelaborid ja merekooli õppeklassid.

Korralduse kohaselt läheb Kopli 116 asuv TTÜ soojustehnika instituudi kinnistu võõrandamisele avaliku enampakkumise korras. Instituut kolitakse Mustamäe ülikoolilinnakusse.

Sütiste tee 21 asuv hoone, milles paiknevad praegu TTÜ humanitaarteaduskond, hotell Hermes ning teised väiksemad asutused, müüakse 72 500 000 krooni eest Põhja-Eesti Regionaalhaiglale, mis plaanib hoonesse ümber kolida Seewaldi psühhiaatriakliiniku ning Mustamäe korpusest haigla koolitustalituse. Lisaks on kavas antud kinnistule rajada onkoloogiliste haigete tarbeks 60 kohaline hotell.