Eesti Televisiooni venekeelne uudisteportaal  Novosti.etv24.ee töötab alates 7. maist.

Portaali projektijuhi Natalja Kitami sõnul on veebisaidil ka originaaluudiseid, kuid palju on eesti keelest tõlgitud materjali. Lisaks saab vaadata venekeelset “Aktuaalset kaamerat” ja foorumisaadet “Vaateväljas”. Viimati mainitu valmis koostöös raadiojaama Raadio 4 ajakirjanikega.

“Oleme ühine inforuum. Kavatseme laiendada koosseisu ja tegevust sama suureks kui eestikeelne uudisteportaal ETV 24,” ütles Kitam.

ETV uudistetoimetuse juhi Andres Kuuse sõnul on venekeelne portaal käivitunud väga hästi, kuid ta ei taha veel avalikustada külastatavuse arvu, kuna alustamine toimus kiirkorras.

“Nimetame seda testsaidiks. Esialgu on tööl kolm inimest, neid saab olema kaheksa pluss peatoimetaja. Just lõppes konkurss uute inimeste leidmiseks, alustasime vestlusvooru,” ütles ta.

Tööle loodetakse hakata juuni keskel või lõpus. “Kavas on juurde soetada tehnikat, sisustada ruumid, sest nii ei saa töötada,” ütles Kuuse.

Portaal käivitati ühe nädalavahetusega, samas kui ETV 24-le kulus pool aastat.

Eestikeelne portaal www.

etv24.ee  alustas 2006. aasta jaanuaris. See võeti hästi omaks. Kuuse sõnul on selle statistika läinud ülesmäge. Näiteks 1. mail külastas seda 35 696 lugejat, 7. mail 19 497, teistel päevadel jäävad arvud nende kahe vahele.