Eesti Päevalehele saadetud kirjas osutas üks lugeja segadusele tänavu Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) majandusteaduskonda astumisel arvesse võetavate eksamite loetelus. TTÜ nõukogu lisas oma määrusega majandusteaduskonda pürgijate pingeritta paigutamisel aluseks olevate lõpueksamite loetellu matemaatika, kirjandi ja võõrkeelte kõrvale ka geograafia ja ajaloo.

“Arvestades käesoleva aasta matemaatikaeksami raskust, on neil tõenäoliselt geograafia- või ajalooeksami punktide arv suurem kui matemaatikaeksami sooritanutel ja seega ka suurem tõenäosus pääseda riigieelarvelisele kohale,” kirjutas lugeja.

Määrus jõustus vastuvõtmise hetkest ning hakkas kehtima juba tänavu. Samas lähtusid paljud kandideerijad jaanuaris lõpueksameid valides, et teaduskonda astumiseks tuleb teha eksam ka matemaatikas.

TTÜ majandusteaduskonna dekaani Enn Listra selgituste kohaselt taheti matemaatikaeksamile alternatiiviks lisatud uute eksamite lisamisega muuta teaduskond avatuks rohkematele güm-naasiumilõpetajatele.

“On vaid päevade küsimus, millal töötame matemaatikaeksami alusel teaduskonda kandideerijate jaoks välja lisapunktide andmise korra ning keegi ei pea sellepärast muretsema, ” tunnistas Listra. “Me tõesti lootsime, et matemaatikaeksami tulemused on sel aastal võrreldes mullusega tunduvalt paremad, kuid paraku polnud tulemused ootuspärased.”