Täna pärastlõunal tehakse tõe-näoliselt Eesti kõrgharidusmaastikul ajalugu, kui Tallinna tehnikaülikooli 50 000. lõpetaja saab lisaks lõputunnistusele ka tuliuue sõiduauto võtmed.

Veel enne uut õppeaastat saab sõiduauto aastase kasutusõiguse veel teisegi kõrgkooli tulevane üliõpilane, sest Audentese ülikool on otsustanud tudengeid peibutada just sellise loteriiga.

Tallinna tehnikaülikooli teatel saab noorusliku ja väljakutsuva välimusega Dodge’i kuu-   ajalise kasutusõiguse üks keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna magistriõppe lõpetaja. Kingitust innustas ülikooli tegema asjaolu, et täna lõpetab tehnikaülikooli pea 90-aastase ajaloo 50 000. lõpetaja.

Kes lisaks lõputunnistusele ka kuuks ajaks sõiduki võtmed saab, selgub pärastlõunal kell 14.00 algaval aktusel. Tehnikaülikooli pressiesindaja Kersti Vähi sõnul tuli idee selline kingitus teha ülikooli ja sponsori hea koostöö tulemusel. “Vahel ikka võib ju selliseid kingitusi teha. Ega 50 000. lõpetaja pole siis igapäevane asi,” lisas Vähi.

Ülikooli mainekujundus

Audentese ülikool loosib aga kõikide sel suvel ülikooli astujate vahel välja sõiduauto Suzuki Swift aastase kasutusõiguse. Loosirattasse lähevad kõikide tänavu immatrikuleeritavate tudengite nimed. Auto võitjal peab olema ka B-kategooria autojuhiluba. Kui värskel tudengil juhtimisoskust tõendav paber puudub, korraldab kõrgkool loosimisi, kuni loosirattast tõmmatakse välja tingimustele vastav üliõpilase nimi.

Lisaks on Audentese ülikool oma loteriireeglites ette näinud, et kui auto aastane kasutusõigus on lõppenud, tagastab tudeng auto ülikoolile, mis korraldab taas uue loosimise.

Audentese ülikooli kommunikatsioonijuht Karin Lass lisas, et autoga ei meelitada uusi tudengeid, vaid tegemist on ülikooli mainekujunduskampaaniaga. “Idee tuli reklaamiagentuurilt, aga selle eesmärgiks pole iga hinnaga uusi üliõpilasi meile õppima meelitada,” lisas Lass.

Audentese ülikool loosib auto aastase kasutusõiguse välja kas 30. või 31. augustil ning võitja saab autot kasutada 5. septembrist kuni õppeaasta lõpuni. Kõrgkool omalt poolt maksab kinni auto kindlustusmaksed. Kütuse- ja muud kulud peab aga katma õnnelik võitja.