Esialgu TV4 nime all kavandatud telekanali nime muutuse põhjuseks on peamiselt programmi sisu – nädala seitse päeva on jaotatud seitsmeks muusika- ja programmivööndiks. Pedaniku sõnul lisanduvad alates esmaspäevast ka tekstiformaadis uudised, millega tegeleb üks inimene. ”Me ei tahagi pakkuda konkurentsi teiste telekanalite uudistele,” ütles Pedanik.


Ringhäälinguloa tingimustes on ette nähtud edastada igas kalendrikuus tund aega omasaateid, mida on toetatud riigi eelarvest, Eesti Filmi Sihtasutuse või Kultuurkapitali vahenditest. Pedanik ütles, et seda nõuet asutakse täitma juba juulikuu jooksul, tõenäoliselt dokumentaalfilmi eetrisse andmisega.

Kanali Seitse elushoidmiseks on loodud OÜ Remmelghein, mis kuulub Priit Pedanikule. Juhatusse kuuluvad Risto Rosimannus ja Heiko Jets. ”Kanali rahastamist toetan enda eelnevatest projektidest teenitud rahaga,” ütles Pedanik, ”kuid projektide nimistu ei ole avalik informatsioon.”

Käivitudes levib telekanal Seitse Elioni, STV ja Telseti kaabelvõrkude digiklientidele. Programmi näeb kõikides Eesti kaabelvõrkudes, välja arvatud saartel. Leviala laiendamise läbirääkimised käivad Starmani ja EMT-ga.