Praegune ETV uudistetoimetuse juht Andres Kuusk asub sügisest juhtima loodavat rahvusringhäälingu ühiskonna- ja poliitikasaadete toimetust. Kuuse sõnul tingis muudatused asja-  olu, et juba praegu on tema juhitav uudistetoimetus ilmselgelt liiga suureks paisunud, sest toimetusele alluvad kakskeelsed uudisteportaalid, uudistesaated ja päevakajalised saated.

Uue toimetuse alla hakkavad kuuluma näiteks Kuuse juhitav poliitikasaade “Foorum”, nädalalõpusaade “Aeg luubis” ja uue ettevõtmisena praeguse “Aktuaalse kaamera” uudisteankru Aarne Rannamäe nädalasündmusi käsitlev otsesaade.


“Uue struktuuri mõte on, et päevakaja- ja poliitikasaated oleksid eraldi. Selle toimetuse alla kuuluvad eelnimetatud saated ja ka kõiksugu eriprojektid, “Aktuaalse kaamera” pikad projektid, riigivisiidid ja valimissaated,” rääkis Kuusk.

Rahvusringhääling viib muudatused läbi kahes faasis. Praeguse seisuga on sügishooaja telekava ja ka tänavune eelarve juba paigas ning suurema muudatusena on oodata vaid Aarne Rannamäe juhitava ja tööpealkirja “Vabariigi kodanikud” kandva saate eetrisse tulekut. Ülejäänud muudatusi arutatakse Kuuse  2008. aasta eelarvet ja saatekava ette valmistades.

Selle nädala lõpus kukub rahvusringhäälingu uudistetoimetuse juhi leidmise tähtaeg.

Eesti rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg ei saa enda sõnul täpset kandidaatide arvu avaldada, sest on viimase nädala puhkusel viibinud. “Esimese nädala jooksul tuli kümmekond avaldust ja mulle tundub, et huvi selle ameti vastu on suur,” lisas Tomberg.

Uudistetoimetusele uus juht

Peale uue uudistetoimetuse juhi saavad nii ETV kui ka Eesti Raadio endale ka uue uudistetoimetuse asejuhi, kes hoiab iga päev uudistel silma peal. Enne rahvusringhäälingu juhatuse liikmeks saamist täitis Eesti Raadios uudiste- ja sporditoimetuse juhi ülesandeid Hanno Tomberg ja ETV-s uudistetoimetuse juhi ülesandeid Andres Kuusk.

“Kogu uudistetoimetuse meeskond ja juhtkond komplekteeritakse uuesti. Kuni need inimesed pole paigas, ei saa me rääkida uutest muudatustest,” lisas Tomberg.

Lisaks juhtide seas toimuvatele kaadrimuudatustele ootavad väiksemad ümberkorraldused ka ETV uudistesaadet “Aktuaalne kaamera”. Oma saadet vedama hakkava Aarne Rannamäe asemel saab uudistesaate ankruks tõenäoliselt Monika Tamla, kes juba praegu asendab koos Brüsselist naasnud Indrek Treufeldtiga kolme puhkusel viibivat põhiuudisteankrut – Rannamäed, Kadri Hinrikust ja Margus Saart.