Ralfi Eestisse toomisel osalenud Tallinna Lastehaigla intensiivravi osakonna arsti Piret Hermansoni hinnangul on pisi-poisi tervislik seisund rahuldav. „Väike patsient pidas reisi vapralt vastu ja tema seisund on stabiilne,“ ütles Hermanson.
Hetkel Tallinna Lastehaigla intensiivravi osakonda ravile jääva Ralf Randmäe eest on Hermansoni arvates Türgis hästi hoolt kandud ja arsti arvates on väga suur saavutus, et 24. nädalal sündinud laps ellu jäi. Lapse ema Ülle Vilgo sünnitas Ralfi keisrillõikega kuuenda raseduskuu alguses Türgis puhkusel viibides.
Ralfi kojutoomise ettevalmistuses osalesid mitmed riigiasutused ja meditsiinilise abi kojulennul kindlustas Tallinna Lastehaigla. Lapsega lendas kaasa üks arst ja üks õde, kellele Türgi saatkond väljastas kiirkorras tasuta viisad.
Tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe sõnul on nii noore abivajaja transport kauge maa tagant suhteliselt harukordne mitte ainult Eesti mastaabis. Kaljumäe hinnangul said kaasa lennanud arst ja õde oma ülesannetega hästi hakkama.

Eesti valitsus eraldas 19. juulil reservfondist 350 000 krooni, et Türgis enneaegselt sündinud Ralf koju tuua.

Valitsus otsustas, et selle raha eraldamine on põhjendatud, kuna hetkel ei ole võimalik Eestis sündimata last kindlustada ja riigi kohuseks on oma kodanikke kaitsta. Eesti ja Türgi vahel puudub ravikindlustusleping.

Haigekassa juhatus otsustas katta Türgis sündinud lapse haiglaravi kulud. Otsus langetati, sest lapse terviseriski ei olnud emal võimalik kindlustada. Lapse ravikulud kaetakse Haigekassa hinnakirja järgi pärast arve laekumist. Ülle Vilgo sõnul ei talle veel mingit arvet saadetud. Samuti ei Ülle Vilgo teada ühtegi arvet veel saanud ükski Eesti riigiasutus.

Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõuniku Marika Raiski kinnitusel on Haigekassa välja arvutanud vastavalt Antalya haigla poolt edastatud teenuste kirjeldusele Ralfi ravi eest makstava summa, milleks on 127 287 krooni.

Ralfi ema Ülle Vilgo sünnitusabi maksumust haigekassa kindlasti ei hüvita. Sotsiaalministeeriumi hinnangul on naine sõlminud kindlustuse ning seega teadlik, mida tema kindlustus kattis, ning võttis endale omavastutuse. Kas ja kui suure summa peavad vanemad ise katma, ei ole veel teada.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on varasemalt meediale väitnud, et kuna haigekassalt ja riigilt saadav toetus ei kata kõiki kulutusi, siis esitab ta linnavalitsuse istungile taotluse puudu jääva summa eraldamiseks, mis kataks eelkõige lapse enneaegse sünnitusega seotud kulutusi. Ülle Vilgo sõnul kuulis ta küll vahetult peale Türgist naasmist Taavi Aasa ettepanekust, kuid peale seda ei ole temaga sel teemal ühendust võetud.