Riiast Baltimaade eetrisse minev venekeelne telekanal Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) on edastanud Eesti uudiseid juba üle kolme aasta. Need on eetris kell 20.30 pärast PBK põhiuudistesaadet ”Vremja” ja neid toodetakse Tallinnas, sõltumatus videofirmas Maurum. Nüüd plaanitakse teha ka uudislikke saatelõike hommikuprogrammi “Dobroje utro” jaoks.

PBK-le Eesti teleuudiseid tootva Maurumi tegevjuhi ja peaprodutsendi Jüri Karemäe sõnul  ei saa praegu veel midagi kindlat öelda. “Kõik on alles idee tasandil. Meie oleme teinud ühe pilootsaate kavandi, mil pole veel kindlat arengut ega eelarvet. Seda pole kinnitatud ega vastu võetud, see on vaid ettepanek,” ütles Karemäe. Kas sellist materjali vajatakse või mitte, otsustab Riias asuv Esimene Balti Kanal.

BPK Eesti esindaja Margus Merima sõnul on kõigest veel vara rääkida, ent ta arvab, et Eestis tehtud hommikusaate lõikude saatus võib selguda ehk järgmisel nädalal.

Meelelahutuslik hommiku-programm “Dobroje utro” on Venemaa Pervõi Kanali eetris esmaspäevast reedeni kella 5.05-st kuni 9-ni.

Liivi Šein