„Väidetavalt on 70 protsendil tallinlastest võimalus seda kanalit vaadata,“ märkis Tallinna meediasuhete juht Georg Pelisaar Päevaleht Online`ile.

Küll aga ei osanud ta öelda, kui suur on saadete vaadatavus reaalselt.

Telekanali vaatajanumbreid ei olnud nõus avaldama ka Kalev Meedia juhataja Alar Pink.

„Meil on Emoriga kokkulepe, et jaanuari lõpuni me neid andmeid ei avalikusta. Edaspidi saavad vaatajanumbritega tutvuda need, kes andmed endale tellivad. Praegu saan nii palju öelda, et need numbrid on meil olemas,“ ütles Pink Päevaleht Online`ile.

Eile avalikustas linn telesaadete maksumuse, milleks on arvutuste kohaselt 229 000 krooni kuus. Esialgse plaani kohaselt hakkab Kalev Spordi kanalil jooksma üle ühe nädala vastavalt Tallinna televisiooni kultuurisaade ja spordisaade.

Esimene saade sarjast „Kultuuripealinn Tallinn“ on linnavalitsuse teatel Kalev Spordi eetris täna õhtul kell 20.35 ning selles tutvustatakse vastselt renoveeritud Jaan Poska maja Kadriorus, räägitakse Poska maja kasutusest tulevikus ning arutatakse vanade hoonete taastamist pealinnas, samuti käiakse Tallinnas toimuval valgusfestivalil.

Saate pikkus on 20 minutit ja seda juhib Anna-Maria Veidemann.

Kalev Sport kanalil hakkab kord kuus olema ka linnapea osalusel saade “Tele-Tallinn”. Esimene linnapea tund on kavas eeloleval neljapäeval peale jalgpalliülekannet algusega kell 21.45. Otsesaates saab Edgar Savisaarele esitada küsimusi ka telefoni teel.

Samal ajal pole linn veel telekanaliga lepingut sõlminud. „Hetkel on meil Kalev Meediaga suusõnaline kokkulepe. Lepingu loodame allkirjastada selle nädala jooksul,“ rääkis Pelisaar.

Seda, kui pika aja jooksul hakkavad saated Kalev Spordil jooksma, ei tahtnud Pelisaar samuti öelda. „Kõik oleneb sellest, milliseks saated kujunevad ja kuidas teine pool kokkulepetest kinni peab,“ selgitas ta.