Reedel esitleti Jõhvi kontserdimajas mahukat kogumikku kaanekirjaga “90 aastat põlevkivi kaevandamist Eestis. Tehnoloogia ja inimesed”. Raamatu andsid välja Eesti mäeselts, TTÜ mäeinstituut ja Eesti Põlevkivi ning see tähistab üheksakümne aasta möödumist põlevkivi kaevandamise alustamisest 1916. aastal ja Eesti põlevkivitööstuse rajamisest 1918. aastal.

Eesti mäetööstuse ajaloost rääkivate lugude kogumise ja raamatu koostamise initsiaatorid ning taganttõukajad olid Eesti mäeseltsi auliikmed Ülo Tambet ja Nikolai Varb.

Artikleid on raamatus üle 40 autorilt ja mälestusi 18 isikult. Kirjutajad on põlevkivi kaevandamisega otseselt seotud, TTÜ-s, Tallinna mäetehnikumis ja Venemaa kõrgkoolides diplomi või teaduskraadi saanud insenerid. Illustreeriv materjal on samuti mahukas: erakogude unikaalsetest fotodest kuni Balti põlevkivilevila kõige värskema kaardini.

Kogumik hõlmab põlevkivitemaatikat alates õpingumälestustest kuni analüütilise ülevaateni teadus- ja arendustegevusest. Oma lugu on iga põlevkivikaevanduse ja -karjääri, iga tugiettevõtte, iga kooli ja iga teaduskollektiivi kohta. Lisaks on mälestusi jaganud tööstusjuhid, teadlased, õppejõud ja kaevurid.