Kanali Neljas TV projektijuhi Ragnar Sassi sõnul läheb pärast vabariigi aastapäeva eetrisse Starmani uus telekanal. “See on traditsiooniline telejaam, mis näitab multikaid, filme, seriaale ja tõsielusarju. Esialgu ei ole selles omasaateid, on vaid sisseostetud programm,” teatas projektijuht.

Eetris ollakse küll ööpäev läbi, kuid põhiprogramm algab kella 17–18 paiku. Päeval edastatakse koostöös Delfiga uudiseid ja videomaterjali, meelelahutusinfot ja muud. Konkreetset stuudiot ei eksisteeri, väljastamisteenust pakub Starmanile AS Levira.

“Paneme põhiraha programmi sisseostmisele, mitte kaadri komplekteerimisele,” ütles Sass. Näidatavate sarjade tootjad on tema sõnul USA ja Euroopa (eeskätt Suurbritannia) firmad. Sarjadest nimetab Sass konkreetselt “Big Brotheri” üht inglaste hooaega, vestlussaadet “Doktor Phil”, tõsielusarju “Ameerika talendijaht” ja “Heidi Klum otsib moeloojat”, igapäevasarja “Hollyoaks”, kriminaalsarju “Sind surmani” (Love you to Death), “Dresdeni toimikud”, “Falcon Beach”, “Varjatud elu” (Hidden Palms) jpm.

Ladina-Ameerika “seepe” esialgu näidata ei kavatseta. Ka dokumentaalfilme mitte. Kuna reklaami ei edastata, ei taotleta ülisuuri vaatajaarve.

Uus kanal pakub meelelahutust kõigile, kuid suuremat tähelepanu pööratakse noorematele naistele (vanuses 15 – 40).

Firma reklaamkanal

Starmani klientideks on umbes neljandik Eestimaa kodudest. Firmale kuuluv Zuum-TV ulatub siiski väikese osa tarbijateni. Ringhäälinguloa järgi pidi Neljas olema eetris juba eile, kuid taotletud ajapikenduse tõttu esitletakse seda veebruari lõpus. Telekanal on Starmani klientidele tasuta. Starmani esindajad ei varja oma eesmärki – saada kaabelfirmale rohkem kliente ning teine suuroperaator STV välja tõrjuda.

Juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul on nende telekanal loodud Starmani toodete atraktiivsuse tõstmiseks. Muude operaatorite kasutajad saavad Neljandat näha vaid operaatorit vahetades.