Eile õhtul kinnitas Eesti rahvusringhäälingu nõukogu arengukava aastateks 2009–2012.

Mahukas dokument sõnastab rahvusringhäälingu visiooni, missiooni ja väärtuste kõrval ka sisutootmise ning teiste valdkondade eesmärgi ja tegevuse.

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa nõustus EPL-ile värskelt nõukogu  elektroonilisel hääletusel kinnitatud dokumenti kommenteerima.

Avarduvas meediaruumis, kus ETV ja seniste erakanalite Kanal 2 ja TV3 kõrvale tekivad teised erakanalid, on Allikmaa sõnul rahvusringhäälingule eluliselt tähtis suuta säilitada oma roll. “Meie eesmärk ei ole üksikute saadete kõrged reitingud,” ütles Allikmaa, kelle sõnul on ERR-i roll olla erahuvide tasakaalustaja. “Praegu on meil kontakt ligikaudu 85 protsendiga Eesti tele-ja raadioauditooriumist, tahame seda kindlasti säilitada ja suurendada.”

Allikmaa sõnul osutub see raskeks juhul, kui ETV2 programmi avamine peaks kuidagi takerduma. “Teine programm aitab meil säilitada oma mõju, vastasel juhul see väheneb,” oli juhatuse esimees kindel.

Ühtne internetiportaal

Kavas on suurendada uudisvoogu, toetada elukestva õppe põhimõtteid ning vahendada senisest enam kultuuriuudiseid. Televisioonis jätkab ERR kaastootjana filmide juures, raadios tahab suurendada raadioteatri mahtu. ERR-il on kohustus olla kättesaadav kõigil platvormidel, seetõttu on kavas kasvatada vaegkuuljatele mõeldud uudiste mahtu.

Suurematest muudatustest seisab ees ühtse internetiportaali loomine. www.err.ee alla koondatakse senini eraldi eksisteerinud uudisportaalid. Tehniline areng ongi teine arengukava iseloomustav märksõna: lõpule tahetakse viia kõigi arhiivide digiteerimine. Praeguseks on heliarhiivist digiteeritud kolmandik, suur töö on tehtud vanade fotodega, kuid filmide ja videotega pole veel jõutud alustada.

Kolmas märksõna on suurem efektiivsus. 2010. aastaks peaks kogu televisioon olema muutunud lindivabaks ja seega oleks kogu tootmine failipõhine.

Korrespondendipunktid tulekul

•• Eile teatas ERR ametlikult, et välja on kuulutatud konkurss Moskva korrespondendi koha täitmiseks. Tegevust alustatakse augustis. “Siis on meil eelmise, veel praegu kehtiva arengukava üks viimaseid punkte täidetud,” rääkis Margus Allikmaa.

2009. aasta augustist on plaanis saata alaline korrespondent põhjanaabrite juurde Helsingisse. 2010. aastal tahetakse tekitada teine korrespondendikoht Kesk-Euroopasse.