Seal, kus varem virvendas Elioni klientide telerites soomlaste Nelonen, särab 27. märtsist Kanal 2 tütar Kanal 11. TV3 aga korrutab end kahega – nende 24. märtsil sündiva sõsarkanali nimeks saab TV6. Mõlemad kanalid töötavad emakanalitega käsikäes – toimetused, reklaamimüük ja muu.

Naistekanal

Kanal 11 projektijuhi Nele Parvese sõnul on tegemist naistele mõeldud nišikanaliga: ““Oprah” on eetris iga päev, kavas on uus naiste jutusaade “Õhtusöök kahele”, mida juhib Carmen Pritson-Tamme ning saate esimene külaline on näitleja Merle Palmiste. Lisaks iga päev erinevad välismaised tõsieluseriaalid koristamisest stilistikani.” Kanali filmivalik kõigub Rosamunde Pilcheri stiilis armastusfilmide ning moodsate “naistekate” vahel, näiteks on kavas “Amelie”, “Šokolaad” ja “Chicago”. Parves välistas märulifilmid ning nentis, et sporti Kanal 11 vähemalt esialgu ei paku.

Kanal 11 näitab ka Kanal 2 vaatajate lemmiksarju, nagu näiteks  “Sõbrad”. Ja ka “Unelmate pulma” erisaadet, mis jõuab eetrisse pärast seda, kui saade on lõppenud põhikanalil. Seda, kas mõni saade võiks nišikanalist emakanalisse liikuda, Parves esialgu ei julgenud lubada.

Noortekanal

TV6 arendusjuhi Oliver Rätsepa sõnul hakkab tema käealune kanal näitama meelelahutust igale maitsele. “Sealt tuleb filme, seriaale, mingil määral ka omatoodangut. Nagu litsents ette näeb,” selgitas Rätsep. Ringhäälinguseaduse kohaselt on kavas ka omatoodang. Nii näevad TV6 vaatajad telesarja “Kodu keset linna”, hommikuti näeb uudiste tekstiversiooni. Omasaadetest alustab Rauno Märksi juhtimisel igapäevane meelelahutussaade “Meeletu maailm”. Hommikupoolikul on eetris eelmise päeva kava kordus.

Rätsepa sõnul on nende kanal suunatud keskmisest veidi nooremale vaatajale, vanuses 15–35.

TV6 on juba tuttav tootemark Skandinaavias ja Lätis. See on meelelahutuskanal, mille programmis on nii filmid, seriaalid kui ka omatoodang. Eetrisse tuuakse “Simpsonid”, “Kolmas kivi Päikesest”, “Tähevärav SG1”, “Kutsuge Cobra 11” jt. Filmivalikus on kassahitte ja ka alternatiivkino, näiteks laupäeviti on õudusfilmide õhtu.

Uued Eesti kanalid

TV6

(TV3 lisakanal)

•• Alustab 24. märtsi õhtupoolikul

•• Kavas: “Kolmas kivi Päikesest”, “Tähevärav SG1”,  “Kutsuge Cobra 11”, “Haihtunud” (“Vanished”), “Perepea” (“Family Guy”), “Eureka”, “Matrjosˇkad”, “Kodu keset linna”, “Totaalne muutumine” jm.

Kanal 11

(Kanal 2 lisakanal)

•• Alustab

27. märtsil

•• Kavas: Oprah vestlussaade, “Naistevahetus” (USA),

“Täiuslik perenaine” (Inglise),   “Remont 60 minutiga”, “Trinny ja Susannah”, kodumaine vestlussaade “Õhtusöök kahele”