Koslepi teeninud nääpsuke neiu, rahandusministeeriumi eelarvetalituse juhataja Kadri Maasik (26) istus sauna kättesaamise järel mõnda aega nagu puuga pähe saanud, kirjutab Eesti Ekspress.

Seejärel lahkus tütarlaps ruumist ning kogu valitsuse istungilt, öelnud enne kolleegile, et vajab natuke värsket õhku.

Intsident leidis aset Stenbocki majas 17. aprilli kabinetiistungil, kus arutati tänavuse eelarve kärpeid. Ansipi pahameele ajend oli ilmselt valitsusjuhi jäämine lolli olukorda eksliku kommentaari pärast, mille ta ise oli päev varem andnud ETV “Aktuaalsele Kaamerale”.

Ansip jäi televisioonis rumalalt vahele

Peaminister luges teleusutluses üles neli omavalitsust, kes tema jutu järgi tänavu “ohtralt laenu võtnud”: Tallinn, Tartu, Pärnu linn ja Harjumaal asuv Rae vald. Järgmisel hommikul üllitasid Rae vallavanem ja volikogu esimees, viimane ise reformierakondlane, avalduse: “Rae valla kohta öeldu on räige vale!” Nad osutasid, et Raes laenu sama hästi kui ei olegi ning valla eelarve tänavuse puudujäägi katavad nad varem kokku hoitud rahaga.

Ansipil ei jäänudki üle muud kui esitada oma vabandus.

“Mõelge ka teie vabandamisele,” nõudis ta hiljem kabinetiistungil Kadri Maasikult, kes istus temast vaid mõni meeter eemal.

See valitsusjuhi pahameelevalang nais­ametniku pihta tabas muid valitsuse koosolekul viibinuid ootamatult. Üks asjaosaline kirjeldas õhku kerkinud meeleolu: “Mis see siis nüüd oli?”

Eestis kehtib avaliku teenistuse eetika­koodeks, mille punkt 16 ütleb muu hulgas, et avaliku võimu teostajat peab iseloomustama austus oma kaastöötajate vastu.