“Soovime kinnistule rajada hotelli, parkimismaja ning välja arendada põhitegevusi toetavad teenused. Kindlasti soovivad Narva-Jõesuud külastavad puhkajad lisaks kauni ranna nautimisele leida siit ka kvaliteetseid majutus- ja meelelahutusasutusi ning turvalist parkimisteenust,” ütles Sundstand OÜ projektijuht Hardi Murula.
Tema sõnul on Narva jõe ja Soome lahe vahelise ala näol tegemist Narva-Jõesuu “Mereväravatega”.
Naabruses asuva linnasadama kai ja Poska tn vahelisel alal on juba detailplaneering koostatud ning selle järgi nähakse sinna ette äri- ja ühiskondlike hoonete rajamist ja sadamaala arendamist.
Suur-Lootsi tänav 9 kinnistu paikneb Narva-Jõesuu linnas kõige unikaalsemas kohas Soome lahe ja Narva jõe vahelisel neemetipul.
Kinnistu kaugus jõest on 80 meetrit ja Soome lahe kaldast 250 meetrit.
Aastakümneid tootmismaana kasutusel olnud krundil asub hetkel katlamaja, mis lõpetas oma tegevuse mitmeid aastaid tagasi.
Sundstand OÜ plaanib rajada Suur-Lootsi tänav 9 kinnistule hotelli ja parkimismaja ning lisaks veel ka muid teeninduspindasid.
Mereväravate piirkonnas on plaanis lähiaastate jooksul välja arendada 100 000 ruutmeetrit kaubandus- ja teeninduspindasid.
„Kuna meie lähipiirkonnas elab 15 miljonit inimest, siis arvan, et viie aasta pärast võiks Ida-Virumaad ja Narva-Jõesuud külastada ligi miljon inimest aastas,” ütles Investment Agency OÜ partner Illar Kaasik.
Lisaks on Narva jõe kaldapealsel käimas mitmeid planeeringuid, mis on seotud väikesadamate arendamise ning elamute ja ärihoonete rajamisega.
“Kõikide arendusideede elluviimine kindlustab selle, et aastal 2013 võib Narva-Jõesuu tõepoolest Pärnult ära võtta Suvepalinna tiitli. Kui senine suvepealinn Pärnu on meedias kajastust leidnud vaid ühe väikehotelli III korruse lammutamise ja kõrgete hindadega, siis Narva-Jõesuus avas suvel uksed uus 220 kohaline spa-hotell,” lisas Murula.
OÜ Sundstrand on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendus- ja haldusettevõte, mis alustas oma tegevust Jõhvis 2001.aastal.
Ettevõte alustas laopindade arendustega ja on tänaseks jõudnud mitmekesise tootevalikuni alates tootmis- ja laopindadest kuni elamuarenduseni välja.