"Tallinna reservfondist eraldatav raha jõuab abivajajateni mittetulundusühingu Eesti Punane Rist vahendusel," ütles abilinnapea Merike Martinson.

"Selle raha eest soetab ja transpordib Eesti Punane Rist Euroopa Liidu eestvõttel lõpetatud relvakonflikti ohvritele ja põgenikele Lõuna-Osseetias ning Georgias esmaabivahendeid, toiduaineid - s.h. toidusegusid väikelastele, hügieenivahendeid ja muud esmavajalikku."

Eesti Punane Rist kogub kannatanutele abi andmiseks annetusi märgusõna all GRUUSIA RELVAKONFLIKT kogumiskontole 1180001436 Hansapangas ja 10220039608010 SEB-s.

Rae vald eraldas lisaks 100 000 krooni

Rae vallavolikogu võttis eile vallavalitsuse ettepanekul vastu otsuse toetada reaalselt Gruusia relvakonfliktis kannatada saanuid ning teha Punasele Ristile sihtotstarbeline eraldis 100 000 krooni ulatuses.

Rae vallavanem Raivo Uukkivi sõnul on moraalne toetus väga oluline.

“Rahvaüritused näitavad, et me pole ükskõiksed, kuid nende toetustega konfliktis kodu kaotanuid ei aita. Juba esmaspäeval kutsus Rae vald Harjumaa omavalitsusi otse ja läbi Harju Omavalitsusliidu ning teisi Eesti omavalitsusi läbi Eesti Maaomavalitsuste Liidu (EMOL), näitama nii moraalselt toetust läbi Gruusia lipu heiskamise omavalitsustes, kui ka reaalsele toetamisele,” rääkis Uukkivi.

Kahjuks puudub tagasiside nii omavalitsuste, kui ka omavalitsusliitude poolt ning seega andis Rae vald eeskuju oma eilse volikogu otsusega.