Reformierakond kirjutas oma tegevuskavasse eesmärgiks rajada Eestisse aastaks 2020 oma tuumajaam ning kiirendada teiste energiajulgeolekut suurendavate ja kodanikele ning ettevõtlusele hinnasurvet vähendavate projektide elluviimist.

Nende eesmärkide täitmiseks tuleks erakonna hinnangulseada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile eesmärgiks esitada Eesti oma tuumajaama rajamiseks vajalik seadusandlus valitsusele hiljemalt 2010 aasta kevadel ning alustada koos Eesti Energiaga viivitamatult vajalikke ettevalmistusi ja eeluuringuid.

Tuumajaama rajamiseks tuleks nende sõnul seista järjekindlalt Põhjala ühtse energiaturu kujunemise ja Estlink 2 rajamise eest ning ühendada Eesti elektriturg Kesk-Euroopa energiavõrguga.

Erakonna hinnangul tuleks kiirendada ka suurte tuuleenergia arenduste eelduseks oleva seadusandluse valmimist (mere aluse maa omandiküsimused) ning jätkuvalt soodustada teiste alternatiivenergia allikate ja lahenduste kasutuselevõttu.

Tuumajaama rajamise eesmärgil rõhutatakse ka vajadust tõsta energia säästmine tootmistes ja kodumajapidamistes riikliku poliitika prioriteediks.

Eesti oma tuumajaama kõrval nähakse olulisena rakendada peaministri juurde tööle nn eurogrupp, külmutada keskkonnamaksud kaheks aastaks 2009. aasta tasemel ja alandada tulumaks 18 protsendini aastaks 2011.