Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et julge otsus võtta üleriigiliste televisiooniprogrammide levitamiseks kohe kasutusele kõige uuemat tüüpi digitaaltehnoloogia, on tänaseks veenvalt ellu viidud. "Neile, kelle jaoks on oluline rahvusvaheline mõõde, võib lisada, et Eesti on esimene riik Euroopas, kus kogu territoorium on uue, MPEG-4 formaadis tasuta digileviga kaetud," rääkis Parts.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli kinnitusel ei ole täna enam ühtegi põhjust, miks oma antenniga varustatud kodud ei võiks hakata kohe digitelevisiooni vaatama. "Tänu digilevile on kõik kodumaised telekanalid ja suur hulk häid rahvusvahelisi teleprogramme kättesaadavad tavalise teleantenniga. Müügile on jõudnud arvestatav valik digibokse ja uusi, sisseehitatud digilevi vastuvõtuga telereid," selgitas Pihel.

Maapealse leviga digitaaltelevisioonis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku 7 Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11, TV6 ja Kalev Sport. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Tavalise katuseantenniga telepilti vaataval inimesel tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks, telerit välja vahetada ei ole vaja.

Lisaks eestikeelsetele teleprogrammidele toob kaasaegne digi-tv levivõrk tavalise katuseantenni kaudu vaatajateni ka välismaiseid telekanaleid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb kahe aasta pärast 1. juulil 2010, kui õhu kaudu leviv analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabeltelevisiooni ja satelliit-televisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta.