Ringhäälingute liidu juhatuse esimehe Toomas Vara sõnul on sponsorteadete hulk rahvusringhäälingu programmides ületanud igasuguse piiri; ERR eitab igasugust seaduserikkumist.

Ringhäälingute liit saatis teisipäeval ERR-i nõukogule kirja, milles nõuab selgitust, miks rahvusringhäälingu programmides reklaami ja sponsorteadete hulk järjest kasvab. Nüüd oodatakse ERR-ilt põhjendusi, mille alusel ja kui suures mahus on nõukogu andnud loa reklaami edastamiseks suusatamise MK-sarja, Tartu maratoni, sisekergejõustiku EM-i ja veel mõningaid spordivõistlusi näidates.

Toomas Vara ütles, et olukord sponsorteadetega ETV ekraanil on kontrolli alt väljunud. „Näiteks ERR ostab välismaal toimuva suusavõistluse ja mingil müstilisel põhjusel näidatakse Eesti suusaliidu sponsoreid,” imestas Vara.

Tema sõnul on selline skeemitamine läinud üle mõistuse alates ajast, mil ERR-i nõukogu hakkas üksi otsustama, milliseid sponsorteateid näidatakse. Varem pidi nõukogu tegema kultuuriministeeriumile sellekohase taotluse ning ministeerium otsustas, kas teated eetrisse lubatakse.

Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaar kinnitas, et ERR järgib kõiki seadusi.

„Ma olen selle kirjaga tuttav ja võin öelda, et meie oleme oma tegevuses järginud täpselt kõiki seadusi.