Meri ei võtnud omaks genotsiidisüüdistust, kuid tunnistas end süüdi 250 inimese küüditamisest osa võtmises 1949. aastal. Eesti väide genotsiidi toimumisest ei ole laialdaselt aktsepteeritud, jätkab Briti uudistekanali portaal

BBC kirjutab, et Arnold Meri oli viimane elusolev eestlane, kes on saanud Nõukogude liidu kangelase kuldtähe. Samuti märgitakse ära, et Arnold Meri oli president Lennart Meri nõbu.

„Ta (Arnold Meri- toim) maeti kolmapäeval Tallinna äärelinna kalmistule, kuhu on maetud ka tema pereliikmed. Kuuldavasti kogunes ilma sõjaväeliste austusaevaldusteta korraldatud matusele mitusada inimest," jätkab portaal.

BBC kirjeldab, et iseseisvumisest saati on Eesti püüdnud anda kohtu ette neid, kes aitasid enam kui 20 000 eestlast Siberisse küüditada. Eestit omakorda on süüdistatud suutmatuses natsidega seotud kurjategijai kohtu alla anda.

Lõpetuseks lisab BBC Arnold Meri enda tsitaadi. 2007. aastal BBC-le antud intervjuus rääkis Arnold Meri: „Igal eestlasel oli selles verises võitluses võimalik teha ainult üks valik: kas asuda natside või hitlerivastase koalitsiooni poolele.